Šport > Nogomet
2800 ogledov

Katanec: Narobe sem se izrazil

srečko katanec Print screen
Slovenski selektor, kot kaže, še ni rekel zadnje besede.

Slovenska nogometna reprezentanca ima po porazu proti Angliji minimalne matematične možnosti za preboj v dodatne kvalifikacije za SP 2018.

Harry Kane Jan Oblak Anglija Slovenija Wembley Kazalo je odlično Šport Kane v 94. minuti zaprl vrata v Rusijo

Varovanci Srečka Katanca bodo morali v nedeljo premagati Škotsko in upati na ugoden razplet na tekmi med Slovaško in Malto.

srečko katanec selektor slovenija anglija Katanec Šport Katanec: "V nedeljo bo moja zadnja tekma"

Katanec je po neuspehu na Wembleyju napovedal umik s selektorskega stolčka, a kot se je izkazalo, odločitev še ni dokončna. Na vprašanje, ali bo sedel na slovenski klopi, če se fantje uspejo uvrstiti na SP, je selektor podal pomenljiv odgovor.

"Dokončal bom delo. Ali bo to jutri ali v dodatnih kvalifikacijah. Ali na svetovnem prvenstvu. Morda sem se narobe izrazil. Saj veste, da nisem vešč uporabe besed. V Sloveniji je že znano, da govorim katanščino. Hec."

Srečko Katanec

Odločitev o tem, ali je z napovedjo o slovesu od reprezentance le želel pritegniti pozornost, je prepustil novinarjem in slovenski javnosti. Opozoril pa je, da na tiskovni konferenci manjkajo nekateri njegovi goreči nasprotniki.

"Kaj je trik in kaj ni trik, si lahko mislite sami. Vidi se, kaj je moja izjava povzročila. Tistih, ki so leto ali dve delali proti reprezentanci, danes ni tukaj. Zanimivo. Mi moramo postoriti naše, potem pa čakamo rezultat s Slovaške. Dokler ni matematično končano, ni končano."

Ni konec, dokler ni konec

Pričakovanja za tekmo s Škotsko? "Pričakovanja so takšna kot pred vsako tekmo. Želimo zmagati. Matematika pravi, da še nismo izključeni iz boja za SP. Dokler obstaja mimimalna možnost, morajo fantje odigrati na najboljši možen način. Fantje so pripravljeni. Vzdušje je dobro," je zatrdil selektor.

"Škotska ima svoje karakteristike, ki so poznane tako zunaj kot doma. Poskušajo igrati agresivno. Kar zadeva njihove poškodovane igralce, to je del nogometne igre. Če se želiš uvrstiti na veliko tekmovanje, potrebuješ kader, ki je tega sposoben. Tiste, ki manjkajo, je treba ustrezno zamenjati. Tudi mi imamo takšne probleme. In ostale reprezentance tudi."

"Kje piše, da smo končali?"

"Zadnjič (po Angliji, op. a.) so me vprašali, kaj bi spremenil, in sem odvrnil, da nič. Spremenil bi pravila nogometne igre, da bi igrali 80 minut. Če bi igrali 80 minut, bi bili mi na evropskem in svetovnem prvenstvu. To bi spremenil. Goli v takšnih trenutkih se ne dogajajo samo nam. Zgodilo se je Srbiji, Hrvaški. Odločajo predvsem fizična pripravljenost ali izkušnje. Potem je pa vprašanje, ali imaš ekipo, ki skupaj igra pet, šest, sedem ali deset let. Tako ekipe funkcionirajo. Potrebuješ te mehanizme. Faktor sreče je vedno prisoten. In ne nazadnje tudi sodniki.

"Kje piše, da smo končali? Morda nas novembra čakata še dve tekmi. In potem SP. Matematika še ni povedala vsega. Imam določene osebne težave. Nič groznega. Poskrbeti moram zase."

Srečko Katanec

srečko katanec Sosedi trepetajo Šport Katančev odstop povzročil velik preplah na Hrvaškem

Prenos tiskovne konference:

LESTVICA (skupina F):
1. Anglija 23 točk
2. Škotska 17
3. Slovaška 15
4. Slovenija 14
5. Litva 6
6. Malta 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.