Šport > Nogomet
6301 ogledov

Katanec ob smrti Popivode: "Žal mi je le ..."

Srečko Katanec Epa
Srečko Katanec in Branko Oblak sta delila svoje misli ob slovesu od Danila Popivode.

Smrt Danila Popivode se je dotaknila mnogih v slovenskem nogometu. Nekdanji napadalec Olimpije in Jugoslavije je izdihnil v 75. letu starosti.

S Srečkom Katancem se je srečal že v igralski karieri, kot njegov pomočnik pa je sodeloval pri uvrstitvi Slovenije na Euro 2000 in SP 2002.

oblak_popivoda_delo_spo_040908_main Zadnje slovo Šport Umrl legendarni član Olimpije in reprezentant Jugoslavije

"O njem lahko povem samo najlepše stvari. Umrl je eden največjih slovenskih nogometašev vseh časov, dvakratni najboljši tuji nogometaš Bundeslige," je za Delo dejal Katanec.

"Zelo sva bila povezana. Ko je odigral zadnjo tekmo za Olimpijo, sem ga zamenjal prav jaz, to je bilo proti Hajduku, še danes se spominjam, kot bi bilo včeraj. Danilo je zelo zaslužen za rezultate reprezentance, ki smo jih ustvarili v zlatem obdobju reprezentance, saj je bil nekaj posebnega in nas je vselej znal spraviti v dobro voljo tudi v najtežjih trenutkih. To najbolje vedo tudi fantje, člani tiste generacije," je pojasnil Katanec.

"Z njim odhaja pomemben del slovenske zgodovine, žal mi je le, da v Sloveniji ni bil cenjen tako, kot bi zanesljivo moral biti," je dodal eden najboljših slovenskih nogometašev vseh časov.

Branko Oblak | Avtor: Benjamin Kovač Benjamin Kovač

Popivodin klubski in reprezentančno soigralec je bil še en bivši selektor Slovenije - Branko Oblak. Skupaj sta igrala za ljubljanske zeleno-bele in bila "cimra".

"Na Danila me vežejo zelo lepi spomini. Skoraj dve leti sva bila sostanovalca na reprezentančnih pripravah, veliko časa sva skupaj preživela predvsem na ameriški turneji," je za STA povedal Oblak. 

"Bil je malce bojazljive narave in preveč previden, to je morda edina stvar, ki me je pri njem malce motila. V zadnjih letih se nisva veliko videla, nazadnje sva se srečala na enem nogometnem dogodku lani v Radomljah," je dodal Oblak.

Popivoda se je rodil v srbskem Lovćenacu. Za Olimpijo je zbral 261 tekem in dosegel 66 zadetkov. Od leta 1975 do 1981 je nastopal za nemški Eintracht Braunschweig. Tam je na 129 tekmah zabil 30 golov. Za Jugoslavijo je zbral 20 nastopov in dosegel pet zadetkov.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 14:20 10.september 2021.

    Najboljši odhajajo .R.I.P.

Sorodne novice