Šport > Nogomet
2274 ogledov

Poker Sežancev za katastrofo Maribora, petarda Aluminija

NK Maribor Tabor Sežana Facebook
V nedeljo sta se v okviru 14. kola elitne slovenske nogometne lige igrali tekmi v Sežani in Kidričevem.

Nogometaši sežanskega Taborja so pred domačimi gledalci pripravili presenečenje. Čeprav so pred tem izgubili pet od šestih tekem, so tokrat s po dvema goloma Rodrigueja Bongonguija in Predraga Sikimića premagali državne prvake iz Maribora (4:1), ki so prekinili niz sedmih tekem brez poraza. Mariborčani tako za vodilno Olimpijo zaostajajo pet točk.

Prvi polčas je minil v dobrem uvodu gostiteljev in boljšem nadaljevanju gostov. Kraševci so že v prvi minuti zaposlili Kenana Pirića, ki je nato klonil že v sedmi minuti, ko je po podaji z glavo Predraga Sikimića zadel Rodrigue Bongongui. Čeprav so bili domači še deloma nevarni v 26. minuti, ko je bil z glavo nenatančen Bongongui, in v 43., ko je iz prve od daleč mimo vrat sprožil Leon Sever, pa je večina polčasa pripadla Štajercem.

Eden nevarnejših je bil Luka Zahović, ki pa je dvakrat reagiral preveč nonšalantno, tako da je v 33. izgubil dvoboj ena na ena z Davidom Adamom, v 44. pa je po poskusu Roka Kronavetra in odbiti žogi Adama iz bližine zadel le vratnico. Zato pa se je slovenski reprezentant vpisal med strelce v v 38. minuti, potem ko je Mario Zebić pri poskusu izbijanja žogo podaljšal do mariborskega napadalca, ta pa jo je nato od vratnice poslal v mrežo.

Sicer pa velja omeniti še poskus Kronavetra v 11. minuti, ko je Antonio Azinović žogi le toliko spremenil smer, da je ta zletela nekaj centimetrov mimo vratnice, v 12. minuti je bil premalo natančen še Aleksander Rajčević, v 30. pa je Rudi Požeg Vancaš iz bližine žogo poslal čez vrata.

Uvod drugega polčasa je spet pripadel domačim, ki so povedli v 51. minuti. Ivor Horvat je podal z desne strani v osrčje kazenskega prostora, Sikimić pa je nato z glavo žogo poslal pod prečko in dosegel svoj osmi gol v sezoni. Vsega pet minut pozneje pa so izbranci Almirja Sulejmanovića še povečali prednost, nerazpoložena obramba gostov ga je znova "pokronala" - takrat Martin Milec. Ta je žogo v kazenskem prostoru "podaril" Bongonguiju, ki je bil hitrejši od Pirića in ga ugnal z nizkim strelom.

Trener gostov Darko Milanič je reagiral z vpoklicem Marcosa Tavaresa in Blaža Vrhovca, ki sta zamenjala vezista Alexandruja Cretuja in Aleksa Pihlerja. Kljub temu so imeli nato v 65. in 66. minuti domači novi priložnosti, obakrat je žoga za malenkost zgrešila cilj. V 67. minuti je sledilo novo razburjenje v kazenskem prostoru gostov, ko je Azinović v kazenskem prostoru padel ob Vrhovcu, glavni sodnik je že pokazal na najstrožjo kazen in rdeči karton Vrhovcu, a je po posvetovanju s pomočnikom svojo odločitev spremenil, saj je bila žoga ob podaji že zunaj igrišča.

Zmago so domači potrdili v 90. minuti, takrat je gostujočim branilcem pobegnil Sikimić in dobil nato še dvoboj s Pirićem za 4:1. Zdaj je pri devetih zadetkih oziroma na drugem mestu med strelci.

padalec Sassuolo Inter Foto/Video Šport Tekmo Interja prekinil nepričakovan gost, Handanović gledal v nejeveri

NK Aluminij NK Bravo | Avtor: Facebook Facebook

Nogometaši Aluminija so izkoristili spodrsljaja Maribora in Mure ter se z zmago nad Bravom (5:1) znova zavihteli na drugo mesto. Izbranci Slobodana Gruborja so imeli večji del tekme nadzor nad tekmo in hitro odločili zmagovalca. Aluminij po osmi zmagi za dve točki zaostaja za vodilno Olimpijo in ima tri prednosti pred Mariborom in Muro. Na drugi strani so Ljubljančani doživeli sedmi poraz in ostajajo v družbi ekip iz spodnjega dela lestvice.

Kidričani so zasluženo dobili prvi polčas, saj so bili bolj ali manj ves čas boljši tekmec na zelenici. Prvi priložnosti so zapravili v 10. in 12. minuti, ko je po strelih Jureta Matjašiča od daleč in Nikole Leka posredoval Igor Vekić. V 24. minuti pa so domači povedli. Matjašič je z zunanjim delom stopala podal z leve strani, v kazenskem prostoru pa je z glavo z več kot desetih metrov zadel Alen Krajnc. Šest minut pozneje so podvojili prednost, najprej je streljal Ante Živković, Vekić je žogo odbil, a le do Leka, ki jo je pospravil v mrežo.

V 36. minuti pa so prvič resneje zagrozili tudi Ljubljančani, Arafat Mensah je v kazenskem prostoru prišel do strela, izkazal pa se je Matija Kovačić. To je bila tudi edina resna priložnost gostov v tem delu igre.

V drugem polčasu so gosti pokazali nekaj več želje, a posebej nevarni niso bili, zato pa so v 63. minuti gostitelji povišali prednost, ko je po desni strani v kazenski prostor prišel Živković in žogo poslal ob bližnji vratnici v mrežo za 3:0. Na 4:0 je v 69. minuti povišal Krajnc, ki je v kazenskem prostoru prehitel in preigral prepočasnega Darka Zeca in nato matiral Vekića. V 77. minuti je imel Živković dve priložnosti v enem napadu, a se je izkazal Vekić v boju ena na ena.

V 78. minuti pa so gosti le prišli do zadetka, po podaji Mustafe Nukića je iz bližine zadel Gal Primc. V 87. minuti je z razdalje poskusil še Besart Abdurahimi, a je bil Kovačić pripravljen. Nekaj trenutkov pozneje je s strelom z glavo zagrozil Zec, Kovačić pa je toliko preusmeril žogo, da je ta zadela prečko. Že v sodniškem dodatku pa je piko na i visoki domači zmagi postavil Mihael Klepač, ki je prišel v kazenski prostor in malce z desne strani premagal Vekića.

NK Olimpija 1. SNL Šport Olimpija ponižala Rudar, nov poraz Domžal, Muri le točka

 

Prva liga TS, 14. kolo:

Tabor Sežana - Maribor 4:1 (1:1)
Bongongui 7., 56., Sikimić 50., 90.; Zahović 38.

Aluminij Kidričevo - Bravo Ljubljana 5:1 (2:0)
Krajnc 24., 69., Leko 30., Živković 63., Klepač 90.; Primc 78.

Olimpija Ljubljana - Rudar Velenje 6:0 (4:0)
Knežević 4., Vukušić 13., 22., Boakye 32., Savić 64., Çekiçi 89.

Celje - Domžale 2:1 (1:1)
Lotrič 37./11m, Kerin 71.; Vuk 21.

Mura - Triglav Kranj 2:2 (0:1)
Mulić 75., Maroša 91./11m; Majcen 7., Tijanić 80.

LESTVICA:
1. Olimpija Ljubljana 30
2. Aluminij Kidričevo 28
3. Maribor 25
4. Mura 25
5. Celje 24
6. Tabor Sežana 16
7. Domžale 13
8. Bravo Ljubljana 13
9. Triglav Kranj 11
10. Rudar Velenje 5

Komentarjev 1
  • Avatar omega_v6
    omega_v6 17:31 20.oktober 2019.

    Bravo tandem Milanič-Zahovič!! Vaju ni nič sram!! Uničila bosta štajerski nogomet!! Kako vas ni sram z tako igralsko zasedbo kot jo imate izgubite 4:1?! Vsi,ki navijate za vijolčne premislite kako dolgo vas bosta ta dva še sramotila?? Ni borbe ni ...prikaži več akcije ni ideje zgolj 90 minut preživeti na igrišču in prejeti preveliko plačo!! Še dobro,da sta v ligi Mura in Aluminij,da bomo imeli za koga navijati!!