Šport > Nogomet
25 ogledov

Kazen za rajanje dobrih pet tisočakov

naslov Ob jezeru SPS
Olimpija Ljubljana bo za neprimerno rajanje in veseljačenja svojih navijačev ob osvojenem naslovu državnega prvaka morala plačati 5350 evrov kazni.

Olimpija si je tekmo pred koncem z zmago 1:0 pri velenjskem Rudarju zagotovila naslov prvakov domačega prvenstva. Osvojeno šampionsko lovoriko so proslavili tako igralci kot navijači, a so pri tem prešli tudi mejo dopustnega.

"Nešportno in neprimerno vedenje navijačev - aktiviranje pirotehničnih sredstev, petarda odvržena na atletsko stezo in bakle odvržene na igralno površino, množično prižiganje bakel, sprožena močna detonacija, množični vdor članov organizirane navijaške skupine in aktiviranje pirotehničnih sredstev na atletski stezi po koncu tekme, predkaznovanost," je v utemeljitvi sklepa kazenskega ukrepa Olimpiji zapisal disciplinski sodnik Roman Rogelj.

Kaznovani so bili tudi Velenjčani, zaradi nešportnega vedenja igralcev, Velenjčanom je glavni sodnik na tekmi pokazal sedem rumenih in dva rdeča kartona. Globa za slednje nešportno vedenje znaša 540 evrov.

Zaradi žaljenja sodnika je dobil tri tekme prepovedi Rudarjev branilec Ivan Knezović. Martin Michel Mimoun iz ljubljanske Olimpije pa bo moral plačati 500 evrov zaradi objestnega vedenja po koncu tekme.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.