Šport > Nogomet
1474 ogledov

Trener velikana je na 'neprimeren' način omenil sodnika

Thomas Tuchel Profimedia
Trener Chelseaja obtožen 'neprimerno vedenja'.

Tudi po tednu dni dvoboj med Chelseajem in Tottenhamom še buri duhove. Končal se je z remijem, Spurs pa so izenačili v zadnjih trenutkih tekme po izvajanju kota, glavni sodnik Anthony Taylor je pred tem 'spregledal' potezo Cristiana Romera, ki je za lase močno potegnil novega člana Chelseaja Marca Cucurello in ga spravil na tla. Posredoval ni niti VAR.

Za ekranom tega pripomočka, ki naj bi sodnikom omogočal boljše sojenje, je sedel za mnoge sporni Mike Dean. Ta se je pred to sezono poslovil od aktivnega sojenja na zelenicah, a je na nejevoljo marsikoga presedlal v sobo za VAR.

Dean je med tednom sicer priznal, da je storil napako, ker glavnega sodnika Taylorja ni pozval na ogled posnetka, saj si je Romero zaslužil rdeči karton, ob tem pa Tottenham ne bi imel možnosti za izenačenje. Dvoboj je kasneje zaznamoval spor med trenerjema, ki sta si skočila v lase med 'rokovanjem', trener Chelseaja Thomas Tuchel je za omenjeni incident že prejel kazen, poleg suspenza za eno tekmo je ostal še brez 35.000 funtov.

Brenden Aaronson Premier League Šport Poglejte hudo napako vratarja Chelseaja, City pri Newcastlu do remija Thomas Tuchel Premier League Šport Vroč zaključek derbija, trenerja sta si skočila v lase

A nemškega stratega najverjetneje zdaj čakajo še dodatne posledice. Po tekmi je namreč izrazil mnenje, da Taylor v prihodnje ne bi več smel soditi tekem Chelseaja.

"Trenerjevi komentarji na novinarski konferenci predstavljajo 'neprimerno vedenje'. Namigujejo na pristranskost sodnika in postavljajo pod vprašaj njegovo integriteto. S tem je celotno igro spravil na slab glas," so v sporočilu za javnost zapisali pri angleški nogometni zvezi FA.

Tuchel ima pravico, da predstavi svojo verzijo dogodkov do četrtka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice