Šport > Nogomet
17 ogledov

"Kdor ne bo tekel, leti iz reprezentance"

Igor Štimac Tino Jurić, Pixsell
Novi hrvaški selektor Igor Štimac je na svojem debiju zabeležil prepričljiv poraz na domači prijateljski tekmi proti Švici, naslednjemu nasprotniku Slovenije (2:4). Po tekmi je na 45-minutni novinarski konferenci obširno spregovoril o razlogih za poraz.

"Nogomet se igra tudi brez žoge. Če bo treba, bomo vpoklicali mlajše igralce, ki bodo lahko zadovoljili sodobne tekaške standarde. Vsi, ki teh ne bodo izpolnjevali, bodo hitro leteli iz reprezentance," je po porazu s Švico na splitskem Poljudu povedal novi hrvaški selektor Igor Štimac.

"Vse čestitke selektorju in igralcem Švice. Bili so vse, kar smo mi želeli biti. Kaj povedati po takšnem porazu? Še dobro smo jo odnesli. V imenu strokovnega štaba in igralcev bi se rad opravičil vsem hrvaškim navijačem. Porazi se sicer dogajajo, a ne smejo se na takšen način. V slačilnici imamo ogromno talenta in velike igralce, a nogomet se ne igra le takrat, ko imaš žogo v nogah. Edina pozitivna stvar te tekme je, da sem dobil potrditev svojega mnenja, da Eduardo spada v prvo enajsterico," je nekaj pohvalnih besed vsaj za dvakratnega strelca našel Štimac.

Poraz na Poljudu boli tudi zato, ker Hrvaška nogometna zveza (HNS) letos praznuje stoletnico ustanovitve, kultni splitski objekt pa je bil tudi precej daleč od polne zasedenosti, ob tem pa so "ognjeni" morali tudi poslušati žvižge na svoj račun. "Vedel sem, da bo za praznik (Marijino vnebovzetje, op. p.) težko napolniti stadion. Žvižgi pa so zasluženi, lahko se le še enkrat opravičim za to predstavo in napovem, da se bomo vrnili v Split in to popravili," je bil ob koncu novinarske konference odločen Štimac.

Komentarjev 8
  • Dioklecian 22:12 16.avgust 2012.

    Vladek, pometi pred svojim (plavim) pragom...

  • Žurnalček 18:12 16.avgust 2012.

    To je pa tko , k se hurčite , da ste rojeni za selektorja, potem pa pride rezultat. Precej podobno Zahoviću!

  • zic 12:32 16.avgust 2012.

    ha ha ha .....ne bomo videli Brazilije...ha ha ha, v nobenem primeru jo ne boste......