Šport > Nogomet
1480 ogledov

Kek okrcal igralce: "S tem nisem zadovoljen"

nogomet Slovenija - San Marino Saša Despot
Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek ni bil povsem zadovoljen po zmagi nad San Marinom (2:0).

Slovenski nogometaši so po Kazahstanu (2:1) pričakovano premagali še San Marino (2:0) in ohranili popoln izkupiček v kvalifikacijah za uvrstitev na Euro 2024.

"Čestitke za zmago. To pa je bilo tudi bolj ali manj vse. Taka je bila tudi naša igra. Izbor igralcev ni bil tisti, ki je bil najprimernejši na začetku. Potem smo to popravili," je dogajanje na igrišču uvodoma povzel Kek.

"Drugo je, da ne daš gola iz takšnih priložnosti, kot smo jih imeli, zaradi česar je bilo nekaj živčnosti. Nekateri res niso igrali na primerni ravni - do soigralcev, stroke, kulise. S tem nisem zadovoljen, zadovoljen pa sem s tistim, da smo dobili še nekatere igralce. Pričakovali pa smo višjo zmago, bolj všečno igro, mogoče je ta tekma prišla v pravem trenutku. Na koncu je to takšna zmaga, ki te mora ves čas pustiti treznega in objektivnega v ocenjevanju, kar smo naredili. Cilj šestih točk je dosežen, ampak šele zdaj se bodo začele karte mešati," je dodal slovenski selektor.

nogomet Slovenija - San Marino Euro 2024 Šport Po jalovi premoči se je Slovencem nasmehnila sreča

Nogometaši San Marina so se v prvi polovici obračuna dobro upirali favoriziranemu nasprotniku, pri čemer je pomembno vlogo odigral vratar Elia Benedettini, ki je bil po tekmi deležen pohval s strani selektorja Fabrizia Costantinija.

"Vedeli smo, da bomo igrali proti zelo močni reprezentanci, ima kar nekaj odličnih igralcev, posebej Benjamina Šeška. V prvem polčasu smo igrali dobro v obrambi, predvsem vratar Elia Benedettini, na našo smolo smo prejeli dva zadetka, posebej avtogol. Trudili smo se igrati najbolje, kar lahko. Vedno hočemo napredovati. Z nekaj sreče bi lahko sicer prišli do točke. Ampak mi je všeč slovenska reprezentanca, ki igra dober nogomet, tudi v mladinskih selekcijah dobro delajo. Želim si, da bi zmagala v tej naši skupini," je dejal strateg San Marina.

Kazahstan - Danska Šok za favorita Šport Prvovrstna senzacija v slovenski skupini
Komentarjev 1
  • Ender3 23:35 26.marec 2023.

    Sramotijo se, ne vejo več s čim bi si prali nesposobnost in ugled.