Šport > Nogomet
3077 ogledov

Po jalovi premoči se je Slovencem nasmehnila sreča

nogomet Slovenija - San Marino
1/33
Saša Despot
Slovenski nogometaši so zabeležili drugo zaporedno zmago v kvalifikacijah za Euro 2024.

Slovenska nogometna reprezentanca je po zmagi v Kazahstanu uspešno opravila tudi prvo nalogo na domačih tleh v kvalifikacijah za Euro 2024. Izbranci Matjaža Keka so premagali San Marino z 2:0 (0:0).

Slovenija je povedla v 56. minuti prek Benjamina Šeška, v 60. pa je še avtogol dosegel Roberto Di Maio.

Selektor slovenske izbrane vrste je tokrat nekoliko prevetril začetno enajsterico, kar je bila tudi posledica poškodb Mihe Blažiča, Andraža Šporarja, ta je bil sicer v kadru, Domna Črnigoja in Jasmina Kurtića.

Na levi strani obrambe je tokrat začel Žan Karničnik, na desni Petar Stojanović, v osrčju pa ob Jaki Bijolu še David Brekalo. V sredini sta po novem začela Sandi Lovrić in Miha Zajc, v napadu pa ob Benjaminu Šešku Andres Vombergar.

nogomet Slovenija - San Marino | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Naslednji preizkušnji v skupini H bosta na sporedu junija, 16. bo Slovenija gostovala na Finskem, 19. pa bo gostila Dansko. Ta je danes izgubila v Kazahstanu z 2:3. Ob 20.45 se bosta merili še Severna Irska in Finska.

Po uvodnem tipanju terena so Slovenci zagospodarili na igrišču, vendar ob disciplinirani igri gostujoče reprezentance svoje premoči niso uspeli kronati z zadetkom. Proti vratom San Marina so sprožili Jaka Bijol, Benjamin Šeško in Miha Zajc. Slednjemu je zadetek preprečil vratar Elia Benedettini. Še bolj vroče je bilo v 21. minuti, ko je Bijol prišel do strela z glavo, vratar je žogo odbil v prečko, nato pa je odbitek v prečko posal še Žan Karničnik.

Prevlada slovenskih nogometašev se je odražala tako v posesti žoge kot številu nevarnih priložnosti, toda žoga ni hotela v mrežo.

nogomet Slovenija - San Marino | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Nevarno je bilo tudi po strelu Andresa Vombergerja, ki pa žoge ni najbolje zadel. Bijol je v 36. minuti zaradi zdravstvenih težav zapustil zelenico, v igro je vstopil Vanja Drkušić

Verbič je padel v kazenskem prostoru San Marina, Slovenci so zahtevali najstrožjo kazen, sodnik pa je ob glasnem negodovanju občinstva vztrajal pri nadaljevanju igre.

Slovenija je z veliko sreče povedla v 56. minuti. Po strelu Zajca je posredoval Michele Cevoli, žoga pa se je odbila od Šeška in odkotalila v gol. Samo štiri minute kasneje so si nogometaši San Marina zabili še avtogol, po podaji Žana Vipotnika se je na napačnem mestu znašel Roberto Di Maio. V 76. minuti bi lahko Lovrić še povišal prednost Slovenije, a je bil gostujoči vratar na mestu.

Nadaljevanje je minilo brez pretresov, Slovenci pa so se lahko veselili treh zasluženih točk.

Slovenija je tako dobila še šesti medsebojni dvoboj s San Marinom, zadnjeuvrščenim na lestvici Mednarodne nogometne zveze, ki je izgubil že uvodno tekmo v gosteh pri Severni Irski.

nogomet Slovenija - San Marino | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Kvalifikacije Euro 2024, 2. krog:

Slovenija - San Marino 2:0 (0:0)
Šeško 56., Di Maio 60. (ag)

* Stadion Stožice, gledalcev 10.282, sodniki: Verboomen, Hillaert in Wyns (vsi Belgija).
* Strelca: 1:0 Šeško (56.), 2:0 Di Maio (60./avtogol).
* Slovenija: Oblak, Karničnik (od 58. Balkovec), Bijol (od 36. Drkušić), Brekalo, Stojanović, Verbič (od 82. Horvat), Lovrić, Gnezda Čerin, Zajc (od 82. Gorenc Stanković), Šeško, Vombergar (od 58. Vipotnik).
* San Marino: E. Benedettini, Cevoli, Rossi (od 46. Di Maio), Fabbri (od 72. Franciosi), Tosi, Lunadei (od 72. Vitaioli), Mic. Battistini, A. Golinucci, D'Addario, Berardi (od 58. Lazzari), Nanni (od 86. Rinaldi).
* Rumeni kartoni: D'Addario, Fabbri, Franciosi.
* Rdeči karton: /.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.