Šport > Nogomet
22 ogledov

Kek poklical 18-letnika iz Mure

Matjaž Kek Saša Despot
Slovensko nogometno reprezentanco čaka čez teden dni zadnja tekma kvalifikacijske skupine C za nastop na Euru 2012 v Ukrajini in na Poljskem. Slovenci se bodo 11. oktobra v Mariboru pomerili s Srbijo, selektor Matjaž Kek pa pravi, da je "reprezentanca v neugodni situaciji, za katero si je povsem sama kriva". Iz Mure sporočili, da je Kek poklical tudi njihovega 18-letnega člana Erika Janžo!

Slovenska nogometna izbrana vrsta sicer še ima nekaj teoretičnih možnosti za drugo mesto v skupini, ki še vodi v dodatne kvalifikacije, vendar sta matematika in kombinatorika preboja odvisni od razpleta petkovih tekem med Severno Irsko in Estonijo ter Srbijo in Italijo. Slovenija je trenutno še v boju za drugo mesto v skupini, vendar morajo Italijani zmagati v gosteh, Severni Irci pa doma.

 

"Kaj bi, če bi in kaj bo, ko in kdaj bo, to me ne zanima. Če bi se tako lotevali stvari, lahko vse skupaj kar pozabimo. Mi gremo v torek po zmago. Negativen 'score', ki ga imamo z reprezentancami nekdanje skupne države, moramo pozabiti in se osredotočiti na zmago. Kako bo v petek, me ne zanima. Da, skupaj z reprezentanti si bomo ogledali tekme, ampak v položaju, v katerem smo, nismo odvisni zgolj od sebe. Za situacijo smo si krivi sami, ampak tako je v športu. Zanimati nas mora torek, ko se bomo pomerili s Srbijo. Fantje si zaslužijo podporo s tribun, naredili bodo vse za zmago," je bil na novinarski konferenci reprezentance na Ptuju odločen selektor Matjaž Kek.

Ta bo tekmo proti Srbiji, ekipi se bosta pomerili v Ljudskem vrtu v torek, 11. oktobra ob 20.45, igral brez kapetana Roberta Korena, ki bo dvoboj s Srbi izpustil zaradi rumenih kartonov. Na seznamu se je A-reprezentanci pridružil član reprezentance do 21 let Rene Krhin. Slednji bo v "bazo" na Ptuj zaradi obveznosti z mlado reprezentanco pripotoval šele v petek, prav tako se bo zaradi klubskih obveznosti v Italiji moštvu šele v četrtek pridružil tretji vratar Vid Belec.

"Ekipa že trenira. Nekateri so imeli zaradi nastopov v evropski ligi nekoliko prilagojen program, na voljo nam je več časa za uigravanje kot sicer. V torek igramo za čast, slavo in še kaj. Na razplet ostalih tekem ne moremo vplivati, zato je za kombinatoriko brez zveze izgubljati energijo in zato moramo v Ljudskem vrtu pokazati vse, kar znamo. Ne bojim se ničesar razen bolezni. S tem za zdaj ni težav. Naša igra na zadnjih tekmah ni bila prepoznavna, to moramo zdaj popraviti. Srbija, vemo, kakšna reprezentanca je to, je velik izziv, naši motivi so 120-odstotni," je še dejal Kek.

Bostjan Cesar | Avtor: Nik Rovan Nik Rovan
Po selektorjevih besedah je ekipa na nekaterih tekmah predvsem slabo igrala v zaključkih, ko je nekajkrat zaradi padca koncentracije prav v zadnjih minutah dobila gol. To se je zgodilo tudi proti Srbiji, ko je septembra lani do 86. minute v gosteh vodila z 1:0, nato pa je za Srbe izenačil Nikola Žigić.

"To je zadnja naša tekma v tem kvalifikacijskem ciklusu. Vsi smo profesionalci, vemo, zakaj smo tu. V tekmo bomo šli na polno, hočemo zmagati, zato da pozitivno končamo ta del. Tekma bo težka, vemo, kakšna ekipa je Srbija, a računamo na podporo s tribun, ki bo bržkone naš 12. igralec. Upamo na pozitiven rezultat. S petkovimi tekmami se ne obremenjujemo, moramo razmišljati o nas," pa je bil kratek reprezentant Boštjan Cesar.

Slovenska nogometna reprezentanca bo imela danes v Kidričevem trening odprt za javnost, naslednjič pa se bo na novinarski konferenci znova na Ptuju spet predstavila prihodnji ponedeljek (ob 12. uri), torej dan pred tekmo. V skupini C si je nastop na EP že zagotovila Italija, ki ima po osmih tekmah 22 točk. Sledita Srbija (8 tekem/14 točk) in Estonija (9/13). Četrta je Slovenija (9/11), peta Severna Irska (8/9), zadnji pa Ferski otoki (10/4).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.