Šport > Nogomet
25 ogledov

Zahovič: "Oblak je imel najlažjo skupino"

Zahovič Milanič Maribor Maccabi Saša Despot
Zlatko Zahovič podpira selektorja nogometne reprezentance Matjaža Keka. Ob njem pa v Sloveniji vidi le še tri primerne kandidate za to mesto: Bojana Prašnikarja, Srečka Katanca in Darka Milaniča.

Zlatko Zahovič je znan po svojih izbrušenih stališčih, ki jih vedno brez obotavljanja deli z javnostjo. Tudi o možnih kandidatih za nogometnega selektorja. "Dejstvo je, da potrebujemo močno, mednarodno uveljavljeno ime, po mojem mnenju imamo v Sloveniji le štiri primerne kandidate. To so Matjaž Kek, ki je bil z reprezentanco na svetovnem prvenstvu, Bojan Prašnikar, ki je prišel do dodatnih kvalifikacij in ima izkušnje iz tako močne lige, kot je Bundesliga, vedno je kandidat Srečko Katanec, ki mu tega, kar je naredil za slovenski nogomet, ne more vzeti nihče, in Darko Milanič, ki osvaja lovorike z Mariborom in ga je popeljal do skupinskega dela Evropske lige, kar seveda pomeni, da ga je mednarodno prizorišče prav tako spoznalo," je za Ekipo dejal Zahovič.

Po zadnjih vse prej kot spodbudnih igrah slovenske nogometne reprezentance je prvi strelec vseh časov stopil na zavoro glede kritik reprezentance. "Zavedati se moramo, da ni preprosto biti dvakrat zapored uspešen v kvalifikacijah. Najlažje je ekipo voditi iz naslanjača pred televizijskim sprejemnikom in vsevprek kritizirati, a v praksi so stvari drugačne," je sicer v bran stopil zdajšnjemu selektorju Keku, ki ga podpira tako sam kot klub, in obenem okrcal bivšega Branka Oblaka, enega najbolj zapriseženih Kekovih nasprotnikov: "Pod vodstvom Branka Oblaka je imela Slovenija najlažjo kvalifikacijsko skupino v zgodovini, a namesto da bi se uvrstili na evropsko tekmovanje, smo na Fifini lestvici nazadovali. In zdaj kritizira Matjaža Keka, ki je bil na svetovnem prvenstvu. /.../ Edini med slovensko stroko, ki lahko kaj pove in ki ga morajo vsi poslušati, je gospod Srečko Katanec."

Komentarjev 3
  • Gigii 15:19 09.september 2011.

    končno en ki je javno zapr lape Oblaku

  • 1111 13:56 09.september 2011.

    ...čudno, da se ni sam sebe postavu na listo...sicer pa podpiram Milaniča!!!

  • MK 13:19 09.september 2011.

    Bravo Zlatko.Kaj bo ovca Brane govoru. On je vse pokazal tisto leto, ko je bil selektor. Bolj praznih štadionov, slabše igre in porazov ne moreš met.