Šport > Nogomet
27 ogledov

Uefa: Slovencem grozi kazen

italija slovenija firence Saša Despot
Izogibanje novinarjem bi nogometaše slovenske reprezentance lahko drago stalo.

Tiskovni predstavnik Evropske nogometne zveze (Uefa) je za Žurnal24 potrdil, da bi se lahko slovenski nogometni reprezentanti zaradi izogibanja medijem znašli celo v disciplinskem postopku. Slovenski novinarji so po tekmi z Italijo v Firencah žolčno protestirali, saj je izjave spet dajala le peščica.

So to storili prvič? Ne.

"Obstaja možnost sankcij, ampak vse je odvisno od primera do primera. Če so to igralci storili prvič, jih opomnimo, da tega ne bi storili še enkrat, drugače pa bi proti njim odprli disciplinski postopek. Vsak igralec mora skozi mix cono, izjav pa jim ni treba dajati," se je glasilo pojasnilo iz Nyona. O kakšnih sankcijah je govor, nam ni uspelo izvedeti, saj smo do zaključka redakcije še čakali na dodatna pojasnila.
Spomnimo: slovenski nogometaši so po porazu proti Italiji v veliki večini obvozili novinarje in se napotili naravnost na avtobus, od koder je tehnični vodja Boštjan Gasser v zadnjih trenutkih pripeljal Dareta Vršiča, medtem ko so izjave že dali Zlatko Dedić, Marko Šuler in Jasmin Handanović. Podobno taktiko so določeni reprezentanti ubrali že na nekaj prejšnjih tekmah, po porazu v Stožicah proti Estoniji pa naj bi na odhod novinarjev celo čakali v VIP-prostorih.

PSV predstavil Matavža

Prešernejše novice prihajajo iz Eindhovna, kjer je PSV včeraj uradno predstavil svojega novega napadalca Tima Matavža. Iz rok legendarnega strelca rdeče-belih Willyja van der Kuylena (311 ligaških golov) je slovenski napadalec prejel svoj novi dres s številko devet in za klubsko televizijsko postajo PSV TV povedal: "Pričakujem, da bom zabijal gole, veliko golov. Upam, da bom postal boljši nogometaš, saj je PSV stopnička višje od Groningena. Že v petek bom šel na polno!"
Komentarjev 5
  • wester62 12:49 09.september 2011.

    očitno so malo preveč zrasli in se igrajo kot da so svetovni prvaki. treba jih spraviti na realna tla in potlej bomo spet igrali nogomet. nekaterim pa povedati .

  • 1111 10:29 09.september 2011.

    ...bravo MATAVŽ, vse naj naj in veliko golov!!!...o naših je škoda besed!!

  • Naglas 10:28 09.september 2011.

    @mitjap: Zato ker je to velik posel, ker se v ozadju vidijo sponzorji, ker je UEFA tako določila in UEFA tudi denar tala. Torej, če si član neke zveze, igraj po pravilih te zveze. Če lahko dajo izjavo ekipe kot ...prikaži več so Španija, Italija, Anglija ... zakaj je tudi neka Slovenija ne bi mogla, kdo pa smo, da nam ni treba tega!?Sicer je pa tako, da skozi mix cono moraš, a izjav ti ni potrebno dajat! Kaj našim in Keku tu ni jasno!?