Šport > Nogomet
16 ogledov

Kek: S staro kapo ni šlo več

Matjaž Kek se ob takih govoricah le nasmehne. Ostaja v Sloveniji. (Foto: Nik Rov Nik Rovan
Moštvo Rijeke pod vodstvom Matjaža Keka bo drevi odigralo zgodovinsko prvo domačo tekmo kluba v Evropski ligi. Na razprodano Kantrido prihaja Real Betis, tekma se bo začela ob 19. uri.

"Na polni Kantridi bomo lovili velik rezultat. To bi bila krona našega dela. Zavedamo se, da je Betis zelo močan, najbrž najboljši v naši skupini, a mi smo odločni. Želimo gole in zmago," je tekmo drugega kola Evropske lige, ko se bo njegova Rijeka doma pomerila z Realom Betisom, napovedal trener Hrvatov Matjaž Kek.

Nekdanji slovenski selektor je bil pred gostovanjem Andaluzijcev na Kvarnerju dobro razpoložen, spregovoril je tudi o svojem slogu oblačenja. "Jaz se oblačim po intuiciji. Ko vodim tekmo, želim biti oblečen športno, zato nosim kratke hlače, trenirko ali majico. Ko grem v mesto ali gostujem na TV, sem v obleki. Videl sem tudi najboljše trenerje, ki so tekmo vodili v trenirki. Tu ne vidim nič spornega, to je stvar izbire."

Moral jo je zamenjati

Kek med obračuni skoraj vedno nosi kapo s ščitnikom, in tudi o tem je bilo govora pred dvobojem na Kantridi. "Kapo s ščitnikom sem nosil kot slovenski selektor in od takrat je ostala z mano. Ko sem prišel na Reko, mi je klubsko kapo daroval naš ekonom Gaši, in ta kapa mi je bila res pri srcu. Nosil sem jo vse do poraza z Vitório na Portugalskem. Zdaj sem jo seveda moral zamenjati. Z njo več ni šlo (smeh, op. a.). Zdaj imam novo," se je s sedmo silo še pošalil velik ljubljenec Armade, navijaške skupine, ki podpira moštvo s Kvarnerja.

Rijeka je na tekmi prvega kola visoko klonila v Guimarãesu pri tamkajšnji Vitórii (4:0), Betis je doma remiziral z Lyonom (0:0). Kekovi varovanci so na zadnjem prvenstvenem obračunu doma remizirali s splitskim Hajdukom (1:1) in ostali točko za vodilnim Dinamom, srečanje je zaznamoval tudi navijaški obračun Armade in Torcide

Evropska liga (skupina I), 2. kolo:

Ob 19.00:
HNK Rijeka – Real Betis
Lyon – Vitória

Lestvica: 1. Vitória 3 točke, 2. Lyon 1, 2. Betis 1, 4. Rijeka 0.

Komentarjev 1
  • Scott 12:49 03.oktober 2013.

    Seveda ne, saj je bila že zelo umazana, še posebej šilt.?

Sorodne novice