Šport > Nogomet
12 ogledov

Kek: Težave Srbov nas ne zanimajo

italija slovenija firence Saša Despot
Slovenska nogometna reprezentanca je ostala brez možnosti za Euro 2012.

Nadaljuje se tradicija uvrščanja slovenskih nogometnih reprezentanc na turnirje, ki so najdlje od doma. Po Južni Koreji 2002 in Južni Afriki 2010 sta bili Poljska in Ukrajina 2012 vseeno (pre)daleč stran. Torkova tekma s Srbijo je za varovance Matjaža Keka zgolj revialna, vseeno pa bo odločala o tem, kdo bo igral v dodatnih kvalifikacijah.

Kolarov: "Nismo Brazilija"

"V Ljudskem vrtu nas čaka izjemno zanimiva tekma, ki bo vse prej kot prijateljska. Težave Srbov so zadnja stvar, ki nas zanima," je po mučnem spremljanju petkovih tekem iz Beograda in Belfasta povedal selektor Kek.

Srbi so po šokantni zmagi Estoncev na robu izpada kljub remiju na Marakani, dodatne kvalifikacije pa bi jim prinesla le morebitna zmaga v Mariboru. Vse od usodnega Eura 2000 (3:3) so Slovenci in Srbi nanizali kar pet zaporednih remijev. "Mislim, da nam bo v Sloveniji veliko lažje igrati. Moram pa povedati, da ne razumem žvižgov nekaterih navijačev ob koncu srečanja, saj mi nismo Brazilija, da bi Italijo premagali s 3:0," napoveduje srbski branilec Aleksandar Kolarov.

Komentar: Stare zasluge

Zaradi starih zaslug njunih zlatih generacij so azzurri in galski petelini na zadnjih velikih tekmovanjih pogoreli, saj se selektorji niso zmogli ali hoteli za sodelovanje zahvaliti tistim, ki so jih pripeljali do največjih uspehov. Slovenska javnost je skozi neuspešne kvalifikacije za Euro 2012 klicala po odstrelu nekaterih izkušenejših članov. Italijani so Fabia Cannavara zamenjali z Giorgiom Chiellinijem, Francozi Zinedina Zidana s Samirjem Nasrijem. Ali ima Slovenija na voljo bazen, ki bi prozivajal ekspresne nadomestke za Roberta Korena in Milivoja Novakovića? Imena obetavnih mladcev v ospredje skačejo kar sama od sebe, toda kako bi se v novi vlogi kar naenkrat znašli Haris Vučkić, Dejan Lazarević ali Rene Krhin? Vsekakor bodo morali pri Nogometni zvezi Slovenije pred začetkom novega ciklusa tehtno premisliti. Obenem morajo starejši člani reprezentance spoznati, da ob prihajajočem mladem valu niso nezamenljivi. Še več – podrediti se morajo skupnemu dobremu in se kdaj tudi usesti na klop. Tranzicija je vedno boleča.

Komentarjev 1