Šport > Nogomet
25 ogledov

Tekma Severna Irska - Estonija nameščena?

Dejan Stanković Srbija EPA
Srbski nogometni reprezentanti, ki bodo dodatne kvalifikacije za EP lovili v Mariboru proti Sloveniji, so izrazili sum nad regularnostjo tekme na Severnem Irskem, ki so jo Estonci dobili z 2:1 in orlom, ki so z Italijo v Beogradu igrali neodločeno 1:1, tako pokvarili načrte.

Srbija mora za osvojitev drugega mesta v kvalifikacijski skupini, ki ji jamči dodatne kvalifikacije za EP v Ukrajini in na Poljskem prihodnje leto, premagati Slovenijo v Mariboru. "Orlom" so načrte pokvarili Estonci, ki so na Severnem Irskem gostitelje premagali z 2:1 in na lestvici prehiteli Srbijo.

"Mislim, da je vse jasno," je sum po novi, že tretji gostujoči zmagi Estoncev izrazil srbski reprezentant Miloš Ninković, soigralec na sredini igrišča Dejan Stanković pa dodal: "Naj vsak sam pri sebi razmisli, ali je njegova vest čista." Tudi branilec Slobodan Rajković pod vprašaj postavlja Estonsko zmago, njegovo izjavo pa prenaša srbski portal alo.rs: "Rezultat je skrajno sumljiv."

Kljub vsemu so Srbi sami krivi, da tekmovanje na EP rešujejo na zadnji tekmi v Mariboru. Zaradi svojih huliganov so ostali praznih rok v Italiji, še bolj pomembno pa je, da Estonijo niso uspeli premagati v dveh medsebojnih tekmah. V Beogradu so izgubili z 1:3, v Tallinu pa je bilo 1:1.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 15:48 10.oktober 2011.

    Tole je pa popolnoma abotna izjava . Kaj takega lahko skupaj spravijo samo nepismeni športniki , ki se imenujejo nogometaši. Po njegovem, je tudi Srbija prodala tekmo Estoniji v Beogradu, kakor tudi SLO v Mariboru. Budale nepismene !! Treba je ...prikaži več laufat ne pa gledat žogo ! Če bo kakšna tekma res neregularna v tej skupini , bo to naslednja medsebojna v MB, kjer še en pameten športik, ki sliši na ime Zaho , že javno lažira tekmo , FIFA pa nič !!