Šport > Nogomet
50 ogledov

Zahovič: "Če ne mi, naj bo druga Srbija"

Zlatko Zahovi%C4%8D Zahovi%C4%87 Zahovic klop za rezerve sportni direktor %C5%A1 Nino Verdnik
Prvi strelec slovenske nogometne reprezentance vseh časov pred torkovo tekmo kvalifikacij za Euro 2012 med Slovenijo in Srbijo ne skriva simpatij do tekmeca. Slovenci ne morejo več na drugo mesto skupine C, Srbi pa bi za to potrebovali zmago v Ljudskem vrtu.

"Če se že Slovenija ne more uvrstiti v dodatne kvalifikacije, pa naj se Srbija. Ne bi želel, da na EP odide Estonija, saj s to državo nisem povezan niti na en način. V Srbiji pa imam veliko prijateljev, poleg tega pa smo nekoč živeli v skupni državi," je za srbski Kurir dejal Zlatko Zahovič, ki so ga tamkajšnji novinarji poklicali vsaj iz dveh razlogov. Gre za legendo in osebo, ki je v preteklosti nastopala za Partizana.

Zahovič je zavrnil govorice, da med igralci Slovenije vlada negativno ozračje in da javnost zahteva zamenjavo selektorja. "To ni res! Dejstvo je, da smo vsi razočarani, ker se nam ni uspelo uvrstiti na EP, vendar bodo na tekmi s Srbijo igralci imeli motiva na pretek, predvsem mlajši, dokazovanja željni nogometaši. Ne drži niti, da se zahteva zamenjava selektorja, so pa nekateri starejši igralci v slabših odnosih z novinarji."

Čeprav tekma za Slovence ne bo imela velikega tekmovalnega pomena, prvi strelec slovenske reprezentance vseh časov pričakuje poln Ljudski vrt: "Bodite prepričani, da bodo Slovenci bodrili svojo reprezentanco. Tekme s Srbijo so bile za nas vedno nekaj posebnega," je sklenil Zahovič pogovor za Kurir, ki zgroženo ugotavlja, da Srbov na letališče ni prišel pričakat niti en slovenski novinar.

Komentarjev 2
  • albert 09:43 10.oktober 2011.

    Zahović ne skriva simpatij do srbske reprezentance seveda ne saj tudi svojega porekla ne more skriti.To se pravi,da naj naša reprezentanca izgubi ljudje na stadionu,ki so plačali karte pa naj navijajo za srbe? Bolano

  • gggg 09:10 10.oktober 2011.

    Jaz imam pa v Srbiji in v Estoniji enako število prijateljev (obakrat nič), pa nimam kljub temu proti enim ali drugim nič slabega za povedat. Kljub vsemu pa so Estonci tisti, ki živijo z nami v EU, Srbi pa so ...prikaži več tisti, ki so nas pred leti v skupni državi zaničevali. Zato ne vidim čisto nikakršnega razloga da bi na drugem mestu v skupini raje videl Srbe. Očitno se želi Zahovič spet nekaj prilizovati svojim nekdajnim delodajalcem. Naj že enkrat ugotovi, da ne igra več za njih.