Šport > Nogomet
2516 ogledov

Kek: Z naše strani tekma za pozabo

Matjaž Kek Profimedia
Selektor se je takoj usmeril h Kazahstanu in potrebni točki za uvrstitev na EP 2024.

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je po porazu na Danskem z 1:2 na predzadnji tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 poudaril, da je domača ekipa zasluženo zmagala, sami pa da bodo tekmo poskusili čim prej pozabiti ter se pripraviti na ponedeljkov obračun v Stožicah, kjer morajo osvojiti vsaj točko.

"Čestitam Dancem za zasluženo uvrstitev na EP. Tekma je pokazala, kako težko je igrati na Parknu, kako širok kader ima Danska. Danes je bila zasluženo boljša. Za nas pa tekma za v pozabo, zdaj se moramo čim bolje pripraviti na ponedeljkovo tekmo s Kazahstanom," je na novinarski konferenci po tekmo v Koebenhavnu dejal Kek.

Priznal je, da je po drugem golu misel deloma že stekla proti ponedeljku. "Jasno je bilo, da je drugi gol vse skupaj usmeril. Po prvem golu smo se še vrnili, imeli nek načrt, po drugem zadetku, ko pri sebi veš, da moraš dati dva za preobrat, pa se je videlo, da nekateri padajo, tudi Erik Janža in Timi Max Elšnik, zato so bile nekatere odločitve logične. Ne zaradi tega, da bi razmišljali o Kazahstanu, ritem je bil pač prehud," je pojasnil selektor, ki je ocenil, da ne bi bilo smotrno tvegati od začetka z nekoliko načetima Andražem Šporarjem in Petrom Stojanovićem.

Erik Janža | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zdaj nas čaka nova težka tekma, ki odloča o vsem. Ob tem tudi mi še vedno samo odločamo o sebi in prepričan sem, da bo takrat drugačna tekma, tudi tekmec ne bo na taki ravni, kot je bila danes Danska. Tej še enkrat čestitam, mi pa se gremo domov pripravit na tekmo, ki smo jo čakali leta in leta," je še povedal Kek.

Slovenija za uvrstitev na Euro potrebuje vsaj remi na dvoboju s Kazahstanom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Ender3 15:29 18.november 2023.

    Kako, da jih ni sram tako bledo zastopat barve države. Sramota !

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:20 18.november 2023.

    Kek je prestar,boljših pa ni

  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 08:02 18.november 2023.

    Kek je kljub drugačnim obljubam na Dansko šel "preživet" brez pretresov v obliki poškodb ali rdečih kartonov glavnih akterjev... Če bodo še doma tako preračunljivi in igrali na neodločen rezultat, bodo na koncu še izgubili..In takrat je dokončno čas da ...prikaži več Kek izgine nazaj na Hrvaško kamor spada.. Končno imamo reprezentanco, ki lahko igra napadalno, on pa jih "špara"..

Sorodne novice