Šport > Nogomet
1081 ogledov

Rezultat, ki ne ustreza Sloveniji

Kazahstan Profimedia
Brez presenečenja na tekmi Kazahstana in San Marina.

Pred zadnjima krogoma kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Nemčija, so bili v skupini H v igri za prvi dve mesti, ti vodita na Euro 2024, še Slovenija, Danska in Kazahstan.

Slednji je moral za ohranitev možnosti na domači zelenici premagati San Marino. To se je tudi zgodilo, s tem pa so se pred večerno tekmo med Dansko in Slovenijo Kazahstanci obema tekmecema približali le na točko zaostanka. Kazahstan je proti nogometašem z Apeninskega polotoka slavil s 3:1.

Gostitelji so povedli v 19. minuti, ko je v polno nameril Islam Česnokov, isti igralec pa je bil še enkrat uspešen v uvodnih minutah drugega polčasa. Nogometaš, ki je nasploh prvič začel reprezentančno tekmo, je bil še enkrat natančen s strelom od daleč, tokrat še z večje razdalje.

San Marino je bil sicer v igri povsem enakovreden tekmec, posebej nevaren sicer ni bil, a v 60. minuti je vendarle znižal zaostanek, ko je odbito žogo od vratnice na pravo mesto spravil Simone Franciosi, s tem je dosegel šele drugi gol svoje ekipe v teh kvalifikacijah.

Končni izid so domači dosegli z enajstmetrovke, v drugi minuti sodniškega dodatka jo je uspešno izvedel Abat Aimbetov.

Sloveniji tudi v primeru morebitnega poraza na Danskem zadošča že remi na ponedeljkovem obračunu s Kazahstanom.

Komentarjev 1
  • Ender3 21:18 17.november 2023.

    Ta avtor nikomur ne ustreza karkoli piše..

Sorodne novice