Šport > Nogomet
16 ogledov

Kampl ni prišel na zbor reprezentance!

kevin kampl srečko katanec slovenska nogometna reprezentanca Katarina Ponjavić
Slovenska reprezentanca bo očitno ostala brez enega najmočnejših adutov.

Nogometno reprezentanco Slovenije v naslednjih dneh čakata dve zelo pomembni tekmi v kvalifikacijah za SP 2018. Varovanci Srečka Katanca se bodo v Stožicah najprej pomerili proti oslabljeni Slovaški, nato pa še proti favorizirani Angliji. A očitno ne bodo nastopili v najmočnejši zasedbi.

Eden največjih slovenskih zvezdnikov Kevin Kampl se namreč ni pojavil na zboru reprezentance na Brdu pri Kranju. Ne gre za poškodbo, saj Kampl pri svojem leverkusenskem Bayerju trenira, po poročanju EkipeSN pa se vezist v naslednjih dneh ne bo pojavil v Sloveniji.

Kaj je narobe?

"Upam, da mi selektor ne zameri in da to zanj ne pomeni, da več ne želim igrati za Slovenijo. Tokrat pač potrebujem počitek, govoril sem tudi s predsednikom NZS in zdaj Uefe Aleksandrom Čeferinom ter mu pojasnil. Mislim, da me razume. Upam, da me tudi Katanec in da bo to lahko sprejel," je besede Kampla prenesla EkipaSN.

"Res je, po tekmi v Litvi sem bil nezadovoljen, on pa je bil nezadovoljen z mojo reakcijo. Bilo je nekaj takih besed, tudi nekaj sms sporočil. Toda to ni razlog za mojo tokratno odločitev. Razloge sem pojasnil," je dodal Kampl.

Poslal je SMS

"Kevin Kampl mi je poslal sms, da je utrujen. Videl sem, da je v enem mesecu odigral devet tekem. Verjetno nam tak res ne bi bil v pomoč. Pisal sem mu nazaj, naj me pokliče. Še vedno čakam na klic," se je na Kamplovo odsotnost odzval Katanec.

Kampl je v preteklosti večkrat izrazil željo, da bi igral v vlogi defenzivnega veznega igralca, kjer bi imel večjo vlogo pri gradnji napadov.

Kampl ni prvi, ki se noče udeležiti zbora reprezentance. V prejšnjem kvalifikacijskem ciklusu za Euro 2016 se vabilu v izbrano vrsto ni želel odzvati Josip Iličić, ki je najprej dejal, da ne bo več igral za reprezentanco, nato pa si je premislil.

Dan za varen avto

Komentarjev 2
  • Avatar mike1968
    mike1968 14:37 04.oktober 2016.

    Zelo sem razočaran nad Kamplom. Tudi, če se s Katancem ne razumeta najbolje, bi reprezentanca morala biti SVETINJA za vsakega nogometaša. Tu ni opravičila!

  • Avatar Leon
    Leon 13:34 04.oktober 2016.

    Katanec je glavni problem slovenske reprezentance !