Šport > Nogomet
5934 ogledov

Ključni mož Barce soigralcem omenil odhod iz kluba

Marc-Andre ter Stegen Profimedia
Eden izmed najpomembnejših članov Barcelone razmišlja o odhodu v drug klub.

Poraz na El Clasicu je poglobil krizo v vrstah Barcelone. Ta se vleče od neuspešnega nastopa v španskem superpokalu in posledične odstavitve prejšnjega trenerja Ernesta Valverdeja, ki pa je povzročila tudi spor na relaciji med največjim zvezdnikom kluba Lionelom Messijem in športnim direktorjem Ericom Abidalom.

Zdaj je sledil še poraz z 0:2 proti madridskemu Realu, ki se je s tremi osvojenimi točkami povzpel nad Barcelono na lestvici španskega prvenstva. Nezadovoljstvo v garderobi je vse večje, po poročanju katalonske TV3 pa naj bi bil med najbolj nezadovoljnimi nemški vratar Marc Andre ter Stegen. TV3 trdi, da je Nemec nekaterim soigralcem dejal, da bi lahko pred naslednjo sezono zamenjal klubske barve. Eden najboljših v vrstah Barcelone v zadnjih sezonah naj bi bil razočaran predvsem zaradi pomanjkanja treningov in resnosti na njih. 

Ter Stegen je član Barcelone od leta 2014, ko so Katalonci zanj nakazali 12 milijonov evrov na račun Borussie Mönchengladbach. Na Camp Nouu je osvojil štiri naslove španskega prvaka, štiri lovorike v kraljevem pokalu ter po en naslov v ligi prvakov, evropskem superpokalu in klubskem svetovnem prvenstvu.

Isti vir je sicer zapisal, da mnogi v ekipi Barcelone menijo, da je katalonski klub prevelik zalogaj za novega trenerja Quiqueja Setiéna in da je ta največji krivec za poraz proti Realu. Tega naj bi zakrivil z menjavo Artura Vidala v drugem polčasu.  

Do konca prvenstva je ostalo še 12 krogov, Barcelona pa ima točko manj od Reala in na papirju težji razpored tekem.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 14:05 04.marec 2020.

    Dokler bodo gledalci iz celega sveta prihajali na Camp Nou in plačevali drage karte se ne bodo streznili ! Barca mora na poden ,da se bo ponovno dvignila .