Šport > Nogomet
1370 ogledov

V epski minuti od "odpadka" do junaka, nato so ga premagale solze!

Mariano Diaz Real Madrid Barcelona Epa
Nogomet piše neverjetne zgodbe. Eno od njih je v nedeljo zvečer doživel napadalec Madrida.

V 26. kolu La Lige sta se srečala velika rivala Real Madrid in Barcelona. El Clásico je pripadel "belemu baletu" (2:0), ki je z novimi tremi točkami spet prevzel prvo mesto, z minimalnim naskokom pred Katalonci.

Casemiro Lionel Messi Real Madrid Barcelona Ne le El Clásico Šport Evropa na trnih v nedeljskem mega derbi večeru

Prvi gol je v 71. minuti zabil Vinícius Júnior in kronal premoč domačih v drugem polčasu. Zmago pa je potrdil rezervist Mariano Díaz Mejía. In prav njegova zgodba si zasluži malce več pozornosti.

Mariano, sicer rojen v katalonskem mestu Premià de Mar, je ob vstopu v igro na Clásicu v 91. minuti vpisal svoje sploh prve sekunde na zelenici v letošnji sezoni La Lige.

Le minuto kasneje je dosegel gol za 2:0, potem ko je izkoristil svojo hitrost in žogo iz bližine poslal mimo vratarja. Po golu so mu v objem hitro pritekli soigralci, občinstvo pa je bilo naravnost navdušeno nad dosežkom 26-letnega napadalca.

Ob glasnih vzklikih gledalcev in prešernem veselju ostalih nogometašev Reala, ki so "pozabljenemu" Marianu gol zelo privoščili, slednji ni mogel ostati hladen in premagale so ga solze sreče. Glede na to, da je v praktično minuti od na tribuno obsojenega rezervista prišel do statusa klubskega junaka, mu močne emocije težko zamerimo.

Vse skupaj je bilo za Mariana še slajše, ker je kot nadobudni fantič svoje prve nogometne korake napravil pri Espanyolu, velikem mestnem rivalu Barcelone.

V Madrid je prišel leta 2012 kot 18-letni mladenič, a se nikoli ni popolnoma uveljavil. V sezoni 2017/18 je igral za francoski Lyon in tam na 37 tekmah zabil kar 18 golov, s čimer si je prislužil ponoven klic Reala.

Josip Iličić Lecce Atalanta Video Šport Iličić brez milosti do rojaka: blestel za sedmico, nato odšepal!

Po odhodu Cristiana Ronalda v Juventus na začetku lanske sezone je Mariano oblekel kultni dres s številko sedem, a v čevlje portugalskega velemojstra seveda ni mogel stopiti.

Pred začetkom letošnje sezone je sedmico prevzel Eden Hazard, Mariano pa ponavadi ni bil niti na klopi, saj je vlogo prve zamenjave za udarnega napadalca Karima Benzemaja vseskozi igral Luka Jović. Mariano je potrpežljivo čakal na novo priložnost in jo tudi izkoristil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.