Šport > Nogomet
40 ogledov

Klopp: Idioti so mi govorili, da smo v finalu

Jurgen klopp pep guardiola EPA
Jürgen Klopp je nekdanjega kolega v nemški Bundesligi posvaril, da ga ob prestopu v angleško Premier League čaka naprijetno spoznanje.

Nemški strateg plačuje davek, ker se pred prevzemom angleškega kluba ni pozanimal o (pre)natrpanem nogometnem urniku, kateremu so podvržene ekipe na Otoku. 

Liverpool ima na seznamu poškodovanih igralcev več kot deset nogometašev, kar nekdanjemu trenerju Borussie iz Dortmunda povzroča ogromno preglavic. 

Zdesetkana ekipa je v zadnjem krogu ligaškega prvenstva izgubila proti West Hamu (0:2), v tretjem krogu pokala FA pa je iztržila le remi proti Exeter Cityju (2:2). Format najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu v primeru neodločenega izida predvideva ponovitev tekme, kar pomeni dodatno obremenitev za utrujene igralce angleškega kluba.

''Največja razlika je število tekem,'' je primerjavo med nekdanjim in aktualnim delovnikom potegnil Jürgen Klopp. ''Ko sem prispel, nisem vedel, da sta v polfinalu pokala dve tekmi. Po zmagi proti Stoke Cityju so mi ljudje iz Nemčije govorili, da smo spet v finalu. Idioti! Ko v Nemčiji poveš, da moraš v primeru neodločenega izida v pokalu FA odigrati novo tekmo, odvrnejo 'kaj!?' Tukaj podaljški in enajstmetrovke pridejo v poštev šele na drugi tekmi. Težava je v številu tekem, nogomet, nogomet, nogomet,'' je dodal Nemec.

Svarilo Guardioli

Klopp je ob tej priložnosti posvaril tudi nekdanjega kolega v nemškem prvenstvu, ki naj bi po koncu letošnje sezone prevzel Mancester City. Pep Guardiola in nogometaši Bayern Münchna se med zimskim premorom mudijo v Katarju, kjer so si na teniškem turnirju v Dohi vzeli čas za obisk obračunov Novaka Đokovića in Rafaela Nadala - razkošje, ki si ga v Angliji ne bo več mogel privoščiti. Še več, Klopp španskemu strategu sporoča, da bo za pohod na največje lovorike potreboval tudi do 35 igralcev.

''Pep je zelo izkušen. Prepričan sem, da bo kupil nekaj igralcev in sestavil dobro ekipo s 35 nogometaši,'' je povedal trener Liverpoola in dodal: ''Vedeli smo, da bo tako, a to občutiti na svoji koži, je nekaj povsem drugega.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.