Šport > Nogomet
2941 ogledov

Klopp: "To je brez primere, to se še nikoli ni zgodilo!"

Jürgen Klopp Profimedia
Klopp poziva k ponovitvi tekme s Tottenhamom.

Trener angleškega nogometnega prvoligaša Liverpoola Jürgen Klopp po napaki v komunikaciji med Var-sodnikoma in glavnim sodnikom poziva k ponoviti tekme domačega prvenstva proti Tottenhamu. "To je očitna napaka," je Klopp danes dejal novinarjem v Liverpoolu: "To je brez primere, to se še nikoli ni zgodilo."

Nemški nogometni trener je poudaril: "Vajen sem sprejemati napačne in težke odločitve, a kaj takega se še ni zgodilo in zato mislim, da je ponovitev tekme pravična stvar."

Na tekmi premier league prejšnji konec tedna so sodniki gol Liverpoolovega Luisa Diaza v 34. minuti razveljavili zaradi ofsajda. Tudi po pregledu videosodnika je odločitev obveljala - napačna. Sodniško združenje je priznalo "pomembno človeško napako pri odločitvi".

Luis Diaz | Avtor: Profimedia Profimedia

Zvočni posnetek razprave med sodnikom in videosodnikom je bil objavljen v torek zvečer. Šlo je torej za zaznavno napako videosodnika: ni opazil, da so sodniki na igrišču dosodili ofsajd, ampak je menil, da je bil gol ocenjen kot veljaven in zato ni posredoval,.

Posnetek ni spremenil situacije, je dejal Klopp. Takoj po tekmi je dejal, da so bile to "najbolj nepoštene okoliščine in najbolj nore odločitve". Njegova ekipa je poleg tega prejela še dve izključitvi in izgubila z 1:2. Angleška zveza je za zdaj vpletena videosodnika umaknila in ne bosta sodelovala pri odločitvah, povezanih z Varom in drugimi sodniškimi opravili.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice