Šport > Nogomet
1830 ogledov

Barcelona v središču velikega škandala, na delu zdaj tudi policija

Las Rozas Profimedia
V Španiji je prišlo do racije sodniškega oddelka v Madridu.

Prostori španskega oddelka nogometnih sodnikov v Las Rozasu v bližini Madrida so bili danes zjutraj predmet preiskave. To je odredilo sodišče, ki preiskuje sodniški škandal z domnevnimi podkupninami. V odmeven škandal z imenom Negreira naj bi bil vpleten tudi španski prvak Barcelona.

"Preiskovalno sodišče številka 1 v Barceloni je danes odredilo preiskavo sedeža tehničnega odbora sodnikov (CTA) v okviru preiskave sumljivih izplačil denarja katalonskega kluba Joseju Marii Enriquezu Negreiri, nekdanjemu visokemu uradniku španskih sodnikov," je v sporočilu za javnost navedlo višje katalonsko pravosodno sodišče.

Las Rozas | Avtor: Profimedia Profimedia

Civilna garda, odgovorna za preiskavo v prostorih CTA, ki se nahajajo v okviru nogometne zveze v Las Rozasu blizu Madrida, je za francosko tiskovno agencijo AFP potrdila, da preiskava še poteka in da aretacij za zdaj ni v načrtu.

Špansko tožilstvo je spomladi 2022 odprlo preiskavo glede izplačil Barcelone podjetju nekdanjega vodje sodnikov. Zaradi suma korupcije so tožilci pod lupo vzeli tako Barcelono kot tudi njena nekdanja predsednika Josepa Mario Bartomeuja in Sandra Rosella ter Negreiro.

Tožilstvo preverja motiv in okvir teh izplačil denarja. Tožilci sumijo, da je klub med letoma 2001 in 2018 plačal milijone evrov podjetju Negreire, nekdanjemu podpredsedniku sodniškega odbora španskega nogometa, da bi poskušal vplivati na sodniške odločitve.

Pri Barceloni so zanikali obtožbe in konflikt interesov. Katalonski klub je dejal, da je plačal za tehnična poročila o sodnikih, vendar nikoli ni poskušal vplivati na njihove odločitve na tekmah v španski ligi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice