Šport > Nogomet
102 ogledov

Klubi dosegli dogovor o dokončanju prvenstva

Atalanta Epa
Italijansko prvenstvo je prekinjeno vse od 12. marca, do konca pa manjka še 12 kol.

Italijanski nogometni klubi so se kljub epidemiji, ki je močno prizadela državo, izrekli za dokončanje elitne Serie A. Kot poročajo agencije, je 20 klubov prve lige danes potrdilo, da želijo dokončati prvenstvo, "če bodo to dopuščale varnostne in zdravstvene razmere v državi".

Lazio AS Roma Italija Šport Infektolog navija za Romo, Lazio mu ni ostal dolžan

Pomembno novico so klubi italijanske elitne lige v sporočilu za javnost potrdili danes, dan pred zasedanjem vodilnih nogometnih delavcev s ministrom za šport Vincenzom Spadaforo.

Italijansko prvenstvo je prekinjeno vse od 12. marca, do konca pa manjka še 12 kol. Želja italijanske zveze je, da igralci začnejo treninge že 4. maja, dan po tem, ko v državi preneha veljati vrsta ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. Nogometaši bi prvenstvo nato nadaljevali tri tedne kasneje, brez občinstva in pod strogim zdravstvenim nadzorom.

Brescia Serie A Šport Lastnik kluba: Igralcev ne bom pustil na igrišče

Vlada v Rimu je do te zahteve še zadržana. "Sem velik ljubitelj nogometa, a z več kot 400 smrtnimi žrtvami na dan je to trenutno naš zadnji problem," je zahtevo nogometašev v radijskem intervjuju pokomentiral minister za zdravstvo Roberto Speranza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.