Šport > Nogomet
13 ogledov

Koliko je Maribor slabši od Barçe?

Olimpija Maribor Stožice Anže Petkovšek
Sodeč po lestvici Mednarodnega inštituta za nogometno zgodovino in statistiko med najboljšimi klubi na svetu kraljuje Barcelona, Maribor je na 105., Olimpija pa na 176. mestu.

Barcelona je zadržala vodstvo na najnovejši lestvici Mednarodnega inštituta za nogometno zgodovino in statistiko (IFFHS). Na drugem mestu ostaja madridski Real, na tretjem pa Manchester United. Najboljši slovenski klub na lestvici Maribor je s 96. zdrsnil na 105. mesto.

Med top 10 je kar nekaj sprememb: Schalke se je s šestega povzpel na peto mesto, argentinski Velez Sarsfield z osmega na šesto, Bayern iz Münchna pa z devetega na sedmo mesto. Milanski Inter je s petega nazadoval na osmo mesto, na deseto mesto pa se je s 14. prebil čilski Universidad Catolica Santiago. Drugi najboljši slovenski klub v točkovanju IFFHS je Olimpija, ki je s 181. napredovala na 176., Domžale pa s 378. na 369. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.