Šport > Nogomet
31 ogledov

Kolumbija z zmago na vrh skupine A

Adrian Ramos (desno)
1/17
Reuters
Copa América. Na drugi tekmi prvega kola skupine A je Kolumbija z golom Adriana Ramosa ugnala Kostariko. Nogometaš Herthe BSC je zmagoviti zadetek zabil tik pred iztekom prvega polčasa.

Tekma se je začela lomiti že v 27. minuti, ko je napadalec Kostarike Randall Brenes prejel rdeči karton. Dobrih 15 minut kasneje so nogometaši Kolumbije kronali številčno premoč z zadetkom Adriana Ramosa – podal mu je Fredy Guarin – in tako na odmor odšli z minimalnim vodstvom. Tega so zadržali vse do konca tekme in po prvem kolu skupine A Cope Americe vodijo pred Argentinci, ki so v petek remizirali z Bolivijci.

Agüero rešil gavče

"Presenetili so nas s pos***im golom, rešil pa nas je Agüero. Nekaj stvari je bilo dobrih, vsakakor moramo še izboljšati našo igro. Šlo je za prvo tekmo, a vse bodo težke. Bolivija je zelo strnjeno igrala v obrambi. Pomembno je, da nismo izgubili," je novinarjem razložil Lionel Messi, na katerega so Bolivijci skrbno pazili: "Moramo zmagati na naslednjih tekmah, potrebujemo pa mir."

Edivaldo Rojas je Bolivijce popeljal v vodstvo v 47. minuti po precej srečnem zadetku, doseženem s peto. Žoga je na argentinski golovi črti spolzela med nogama Everja Banege. Za izenačenje pa je Sergio Agüero - Kun zabil v 77. minuti. Argentinci so se v skupini A igrali z ognjem, saj je bil Marcelo Martins po uri igre blizu bolivijskemu vodstvu z 2:0. Drži pa tudi, da bi ravno Agüero, ki je prvi zadetek dosegel po akciji Nicolasa Burdissa, utegnil kasneje gavčem zagotoviti zmago, vendar se je izkazal bolivijski čuvaj mreže Carlos Arias. Predvsem v prvem delu so Argentinci izvajali enosmerni promet proti bolivijskim vratom, a je bila zgoščena obramba zanje prevelik zalogaj.

"Imeli smo nekaj priložnosti, s pomočjo katerih bi lahko zadeli in zmagali," je po srečanju povedal bolivijski trener argentinskih korenin Gustavo Quinteros: "Moštvo je ostalo zbrano in trdno v zadnjih minutah prvega polčasa ter skoraj ves čas v drugem. Po tako kratkem času skupnega dela je to za nas dober rezultat, ki nam daje motivacijo za naprej."

Če ima Argentina 14 trofej, ima Bolivija le eno (1963), leta 1997 pa so igrali v finalu. Ti dve prvenstvi so gostili prav Bolivijci. Letos jim ne gre najbolje, saj so na šestih prijateljskih tekmah pred Copo dali le dva gola, na tem tekmovanju pa niso zmagali že od polfinala leta 1997.

Copa America, skupina A, prvo kolo:

Kolumbija : Kostarika 1:0 (1:0)
Ramos (45)
RK: Brenes (27/Kostarika)

Argentina : Bolivija 1:1 (0:0)
Agüero (77); Rojas (47)

Lestvica: 1. Kolumbija 3 točke, 2. Argentina 1, 3. Bolivija 1, 4. Kostarika 0.

Komentarjev 1
  • ujzak 15:20 03.julij 2011.

    na youtubu so prenosi v živo, btw :)