Šport > Nogomet
28 ogledov

Komar poslal Ronalda v bolnišnico

ronaldo bolnišnica Reševalni pas/Twitter
Brazilska nogometna ikona Ronaldo res nima sreče. Na Twitter profilu je objavil svojo sliko iz bolnišnice, kamor je nekdanji superzvezdnik preteklo noč moral zaradi pika komarja.

Komar je povzročil okužbo z denga virusom, ki je potegnil za sabo vročino, močne glavobole ter bolečine v mišicah in sklepih. Bolniki lahko izgubijo tek in bruhajo. "Prekleti komar," je še besno zapisal Ronaldo, nekdanji nogometaš PSV, Barcelone, Reala, Interja, Milana, Cruzeira in Corinthiansa. Za okužbo, ki ga pesti, vsako leto na južni polobli zboli sto milijonov ljudi. Koliko časa bo okreval Ronaldo, mediji ne poročajo.

Denga je vročinska bolezen, ki jo povzročajo virusi (tip 1, 2, 3 in 4). Razširjena je v celem tropskem pasu, širi pa se tudi v subtropske kraje. Čeprav majhna, obstaja tudi možnost okužbe v jugovzhodnih predelih ZDA in južnem Teksasu. Virus prenaša komar, ki ostane kužen vse življenje, je na spletni strani zapisal Zavod za zdravstveno varstvo Novo mesto.

Komentarjev 1
  • Aleš Pemič 23:54 22.junij 2012.

    Učinkovito in NARAVNO proti komarjem, klopom in ostalim mrčesom. Trenutno izdelek št. 1 v Avstriji in Nemčiji. Za vso družino.http://buddyguard.sihttp://buddyguard.net