Šport > Nogomet
23 ogledov

Končno: mali Murtaza dočakal darilo

Murtaza Ahmadi Leo Messi Unicef
Zgodba, ki je v zadnjih tednih vzbudila veliko pozornosti, je dobila srečen razplet.

V preteklih tednih smo že poročali o dečku, ki je z "dresom" Lionela Messija, narejenim iz plastične vrečke, očaral svet.

Potem, ko je Kurdistan24tv v Iraku "našel" dečka, se je kasneje izkazalo, da je šlo za prevaro, saj je fant na originalni fotografiji prihajal iz Afganistana.

V zgodbo so posegle tudi največje medijske hiše, vključno z britanskim BBC-jem in potrdile, da gre za Murtazo Ahmadija, petletnega dečka okrožja Jaghori v afganistanski pokrajini Ghazni. BBC je v stik z njim stopil prek v Avstraliji živečega Azima Ahmadija, strica malega Murtaze. 

Azim Ahmadi je medijem posredoval telefonsko številko Arifa, očeta malega nogometnega navdušenca. Ta je pojasnil, da gre res za njegovega sina, nadobudnega nogometaša z ogromno željo spoznati svojega idola - Messija.

Klub in zveza navezala stik

Glede na odmevnost zgodbe ne preseneča, da sta FC Barcelona in Afganistanska nogometna zveza (AFF) navezali stik. Iz osrednje Azije je že ob koncu januarja prišla potrditev, da so se uspeli dogovoriti za interakcijo Murtaze in Messija.

"Stopili smo v stik z Lionelom Messijem, svetovnim nogometnim zvezdnikom," so takrat zapisali na spletni strani AFF.

"Ljubim Messija in Messi ljubi mene"

Mali Murtaza, ki je po besedah očeta dobro vedel, kaj se v povezavi z njim dogaja na spletu, se z Messijem sicer ni srečal, a je dobil nekaj, kar si bo zapomnil za vse življenje. Argentinski zvezdnik mu je namreč poslal dres s svojim podpisom, kar je v četrtek potrdila tudi služba, ki skrbi za Messijeve odnose z javnostjo.

"Ljubim Messija in ta majica mi govori, da Messi ljubi mene," je ob sprejemu darila dejal mali Murtaza, katerega zgodbo so z zanimanjem spremljali milijoni po vsem svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.