Šport > Nogomet
171 ogledov

Konec sage: Xavi je novi trener Barcelone

xavi hernandez Profimedia
Legenda katalonskega ponosa Xavi Hernandez se po šestih letih vrača domov.

Katalonski nogometni velikan Barcelona je na mesto glavnega trenerja imenoval nekdanjo igralsko legendo, Xavija Hernandeza. Kot so v noči na soboto sporočili iz tabora blaugrane, so se z njegovim dosedanjim klubom, katarskim Al-Saddom dogovorili za predčasno prekinitev sodelovanja.

Xavi Hernandez Kakšna blamaža Šport Nov zasuk v sagi o Xaviju, Barcelona se znova osmešila

"FC Barcelona je dosegla dogovor s Xavijem Hernandezom, ki bo postal trener prve ekipe do konca sezone ter še dve dodatni sezoni," so pri Barceloni zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

xavi | Avtor: Epa Epa

Xavi je na trenerski klopi nasledil Nizozemca Ronalda Koemana, ki ga je klub odpustil minuli teden.

Enainštiridesetletni trener je kot nogometaš za Barco odigral 767 tekem in dosegel 85 golov ter s klubom osvojil kar 25 trofej, med njimi štiri lige prvakov in osem naslovov španskega prvaka. S špansko reprezentanco je bil svetovni in evropski prvak.

Sramotno Šport Čudežno okrevanje prefriganega zvezdnika Barçe

Xavi je igralsko kariero končal maja 2019 v dresu Al-Sadda, za tem pa je v tem katarskem klubu prevzel še trenersko vlogo.

V Barcelono bo prispel ta konec tedna, uradno pa ga bodo predstavili v ponedeljek. Drugih informacij v sporočilu za javnost ni bilo.

Barcelona je ta čas na devetem mestu španskega prvenstva primera division s 16 točkami; devet več jih ima vodilni Real Sociedad.

Sergio Agüero La Liga Šport Tako dolgo bo zaradi srca počival Agüero

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.