Šport > Nogomet
1417 ogledov

Nov zasuk v sagi o Xaviju, Barcelona se znova osmešila

Xavi Hernandez Epa
Novi zapleti na Camp Nouu, Barca zdaj celo demantira dogovor z Al Saddom.

Potem ko je se je dopoldne zdelo, da so v katalonskem nogometnem velikanu našli rešitev in bodo v klub za trenerja pripeljali nekdanjo igralsko legendo Xavija Hernandeza, se zdaj spet zapleta. Kot poročata nemška tiskovna agencija dpa in časnik Mundo Deportivo, v Barceloni zanikajo dogovor s katarskim klubom Al Sadd, trenutnim delodajalcem Xavija.

Katalonski klub je prejšnji teden odpustil nizozemskega trenerja Ronalda Koemana. Po koncu sodelovanja z Nizozemcem Barcelono kot začasni trener vodi Sergi Barjuan.

Katarski Al Sadd, kjer je Xavi od maja 2019 delal kot trener, je objavil dogovor o Xavijem odhodu iz kluba, je danes poročala francoska tiskovna agencija AFP. Podobno je zapisal madridski časnik As, da je Barcelona dosegla dogovor o prihodu nekdanjega vezista in kapetana na položaj novega trenerja Kataloncev.

Xavi Hernández Al-Sadd Dokončno Šport Katarski klub se je odločil glede Xavija in Barcelone

Katarci so prek družbenih omrežij sporočili, da so sklenili dogovor o odhodu Xavija. "Barcelona bo poravnala odkupno klavzulo," je navedla agencija AFP.

"Xavi nas je pred dnevi obvestil, da želi oditi v Barcelono, upoštevajoč težko obdobje, ki ga preživlja klub v njegovem domačem kraju. Razumemo ga in odločili smo se, da mu ne bomo stali na poti. Xavi je pomemben del Al Saddove zgodovine in želimo mu uspeh," je tvitnil katarski klub in hkrati sporočil, da sporazum vključuje sodelovanje z Barcelono tudi v prihodnosti.

Xavi Hernandez Prvič spregovoril Šport Xavi razkril svoje želje ter pojasnil situacijo

A zdaj zgodba dobiva še nadaljevanje. Barcelona, ki se je v zadnjih sezonah znašla v globoki krizi in ima hude finančne težave, je namreč takšen dogovor oziroma potezo Katarcev demantirala. Barcelona bi tako, če bi resnično plačala Xavijevo odkupno klavzulo, močno kršila finančni fair play, s čimer bi za klub nastopile nove težave.

Mundo Derportivo, ponavadi o lokalnem dogajanju dobro obveščen katalonski športni časnik, namreč poroča, da takšnega dogovora kluba (še) nista dosegla ter da so pri Barceloni vznemirjeni zaradi takšnega razvoja dogodkov, ki ga vidijo predvsem kot pritisk zaradi plačila odkupne klavzule.

Xavi Hernandez | Avtor: Epa Epa

Nemška tiskovna agencija dpa pa je prav tako poročala, da v Kataloniji zanikajo sporočilo Al Sadda. "Nič še ni uradno," je za dpa dejal neimenovani predstavnik kluba.

Kot ena izmed rešitev se zdaj ponuja opcija, da Xavi dejansko sam odkupi svojo pogodbo s plačilom klavzule ter nato podpiše za Barcelono.

Slednja je trenutno na zelo skromnem devetem mestu v španskem prvenstvu. V tej sezoni primere division je zbrala 16 točk, za vodilnim Realom Sociedadom zaostaja devet točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice