Šport > Nogomet
669 ogledov

Xavi razkril svoje želje ter pojasnil situacijo

Xavi Hernandez Profimedia
Legendarni Xavi je zelo blizu vrnitve domov, kar naj bi tudi bila njegova velika želja.

Jasno je, da si evropski nogometni velikan Barcelona za svojega novega trenerja želi klubsko legendo Xavija Hernandeza, zdaj pa je uradno jasno, da si tudi legendarni Katalonec želi prevzeti klub, čigar član je bil kar neverjetnih 24 let.

Barcelona namreč po precej neslavni epizodi in slovesu Ronalda Koemana išče novo opcijo na klopi in kot idealna rešitev se nekako ponuja nogometaš, na katerem je bazirala Barcelonina igra tekom njenih zlatih let.

Toda Xavi ima aktualno pogodbo, od leta 2019 dalje je namreč glavni trener katarskega kluba Al Sadda in njegova usoda je zaradi tega neznanka, kot je bila vse do včeraj tudi njegova želja glede njegove prihodnosti. Nato pa je v sredo po tekmi z Al Duhailom (3:3) prvič spregovoril o svoji usodi in željah ter razkril, da si želi vrnitve domov.

"Rad bi se vrnil domov. Kluba pregovarjata in njuna naloga je, da vse skupaj rešita. Sem zelo vznemirjen, toda nič ne smem govoriti o tem, ker imam še vedno aktualno pogodbo z Al Saddom. Upam, da bodo pregovori uspešni. Zelo sem vesel ob tej misli," je po tekmi razkril Xavi.

Slednji je sicer maja podpisal dvoletno podaljšanje pogodbe, a naj bi imel po pisanju španskih medijev v njej tudi odkupno klavzulo, ki mu omogoča odhod, če katera izmed ekip izkrca zanj 10 milijonov evrov. Toda Al Sadd naj bi si želel Xavijha zadržati vsaj do konca sezone, medtem ko si Katalonci, ki so že poslali svojo delegacijo v Katar, želijo takojšnjega angažmana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice