Šport > Nogomet
7090 ogledov

Konec ugibanj, to bo odslej počel Marcos Tavares

Marcos Tavares youtube
Marcos Tavares bo v mariboru prevzel novo vlogo.

Po koncu aktualne sezone in pred začetkom nove je športni direktor najuspšenješega slovenskega nogometnega kluba Marko Šuler spregovoril o prvi polni sezoni, ki jo je preživel za krmilom štajerskega nogometnega velikana

Za spletno stran nkmaribor.com se je tako dotaknil razpleta sezone ter prve trofeje, ki jo je osvojil v novi vlogi, kadra za prihajajočo sezono ter tudi nove vloge klubske legende Marcosa Tavaresa, ki je po letošnji sezoni športne copate in žogo postavil v kot.

Tavares se bo tako preselil kar v Šulerjevo pisarno, saj mu je bila zaupana vloga pomočnika športnega direktorja ter koordinatorja pri sodelovanju kluba z nogometno šolo in okoliškimi klubi.

Marko Šuler | Avtor: Profimedia Profimedia

"Aktivna kariera je zaključena, na veliko veselje vseh na najlepši način. Zdaj pa imamo Marcosa v vlogi, ki bo združevala več funkcij. Pomenil bo vez s slačilnico, prav tako pa dragoceno pomoč pri kadrovanju in povezovanju. Z namenom, da utrdimo in še poglobimo stike ter vzpostavimo sodelovanje, od katerega lahko imamo vsi ustrezno korist."

"Vemo, kje je nogometni bazen, od koder Maribor lahko v prihodnje črpa nove igralce in Marcos je tukaj lahko tisti člen, ki povezuje. Je že začel z delom in ne dvomim, da bomo vsi skupaj uspešno sodelovali,” je novo vlogo mariborske nogometne legende pokomentiral Šuler.

Celoten pogovor s športnim direktorjem Markom Šulerjem si lahko preberete na spletni strani NK Maribor.

Tavares je sicer kar 15 sezon preživel v klubu pod Kalvarijo in je Mariborov najboljši strelec v zgodovini kluba ter igralec z največ nastopi. S 159 zadetki v prvi slovenski nogometni ligi je tudi najboljši strelec v zgodovini najmočnejše slovenske nogometne lige.

Marcos Tavares | Avtor: Profimedia Marcos Tavares. Profimedia

V vseh tekmovanjih je za Mariborčane zbral kar 593 nastopov in 211 zadetkov, s Štajerci pa je osvojil kar devet državnih naslovov, štiri slovenske pokale in štiri superpokale. Trikrat je končal prvenstvo kot prvi strelec lige, dvakrat je bil izbran za najboljšega nogometaša prvenstva, petkrat je bil uvrščen v idealno postavo lige, šestkrat pa je bil izbran za nejboljšega nogometaša Maribora.

Klub je v Tavaresovo čast že upokojil njegovo legendarno številko 9, prav tako pa se po izjemnem Brazilcu po novem imenuje zahodna tribuna stadiona v Ljudskem vrtu.

Šport: Tako se je Maribor poslovil od Tavaresa Junak Šport Tako se je Maribor poslovil od Tavaresa
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.