Šport > Nogomet
203 ogledov

Koprčanom po visoki kazni grozi še odvzem točke

FC Koper FC Koper/Facebook
Slovenski prvoligaš bo moral po odločitvi disciplinskega sodnika plačati 2800 evrov. Kazen odvzema točke je za zdaj pogojna.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je po 24. krogu Prve lige Telemach izrekel zajetno kazen Kopru. Po tekmi z Olimpijo, ki jo je 25. februarja slednja dobila z 1:0, je disciplinski sodnik Koprčanom očital pomanjkljivo organizacijo tekme. Zaradi tega pa bo primorska zasedba ob 2800 evrov, pogojno pa tudi ob točko.

Kazni odvzema točke ne bodo izvršili, če Koper v roku treh mesecev od izdaje sklepa ne bo storil podobnega ali težjega prekrška. "Za organizacijo tekme ni bilo dovolj dobro poskrbljeno, akreditirana oseba kluba je v sodniški garderobi vrgla plastenko v glavnega sodnika in ga pri tem zadela v nogo ter mu povzročila lažjo poškodbo," je disciplinski sodnik zapisal v pojasnilu finančne in pogojne točkovne kazni.

Aljaž Krefl SNL Šport Olimpija po derbiju in nori tekmi povečala prednost

Pred dnevi je zaradi nešportnega in neetičnega obnašanja na isti tekmi prepoved obiska treh tekem dobil predsednik Kopra Anto Guberac, ki je prejel še 1500 evrov kazni. Na drugi strani je strateg Olimpije Albert Riera prav tako dobil tri tekme in 2000 evrov kazni.

Kopru, po jesenskem delu je bil drugi na lestvici, spomladi sicer ne gre vse po tekmovalnih načrtih, saj je padel na peto mesto, kjer ima za vodilno Olimpijo že 23 točk zaostanka.

Radomlje navijači Več poškodovanih Šport Radomeljske navijače z orožjem napadla tolpa zamaskirancev

Po 25. krogu pa so kazni dobili pri Mariboru, Muri in Olimpiji. Mariborčani bodo ob 2050 evrov zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev na tekmi v Murski Soboti. "Prižiganje bakle, bakla odvržena pred tribuno, večkratno žaljivo skandiranje na etnični osnovi, predkaznovanost, olajševalna okoliščina - pisna izjava," je disciplinski sodnik navedel razloge za kazen.

Podobno je bilo pri Muri, tam so bili za 1400 evrov kazni krivi navijaško prižiganje bakel, večkratno žaljivo skandiranje, metanje kozarcev na igrišče in predkaznovanost, pisna izjava pa je pomenila olajševalno okoliščino. Zaradi rumenih kartonov bodo črno-beli še ob 300 evrov.

Ob 450 evrov pa bo zaradi navijaškega prižiganja bakel na tekem z Radomljami tudi Olimpija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.