Šport > Nogomet
2010 ogledov

Kot Messi: 15-letnik zabil gol, ki bo kandidat za zadetek leta

Zadetek
Izjemen zadetek mladeniča.

V play-offu za uvrsttev v drugo gansko ligo se je z izjemnim zadetkom izkazal 15.letni Mizak Asante. Njegov klub Golden Kick se je kasneje po streljanju enajstmetrovk uvrstil v višji rang tekmovanja, v tretji ligi pa bo tako naslednje leto moral igrati klub Mobile Phone People.

Gol Asanteja je navdušil številne uporabnike socialnh omrežij, med njimi je bil tudi nekdanji sloviti angleški reprezentant Gary Lineker. Asante se je v kazenskem prostoru tekmeca sicer otresel štirih branilcev, nato preigral še vratarja in zadel.

"Takšne zadetke dosegam vseskozi," je na svojo instantno spletno slavo sicer mirno odreagiral 15-letnik.

"Pravzaprav nisem bil stoodstotno pripravljen za tekmo, zato sem jo začel na klopi. Na njej sem razmišljal, da moram pokazati, kaj znam, če bom zaigral vsaj minuto. V minuti lahko naredim čudež," je samozavestno za Asempa FM razložil Asante.

Ta je sicer že prej požel zanimanje v Evropi. "Že preden je Mizak dosegel ta zadetek, smo vrhunce njegovih predstav, pa tudi tiste še nekaterih igralcev, poslali klubom v Evropi. Bl je edini, ki je vzbudil zanimanje," je dejal predsednk kluba Joseph Epton. Za 15-letnika naj bi interes pokazali pri Manchester Cityju, Manchester Unitedu, Juventusu in Genku.

Asante je o zanimanju klubov dejal, da se s tem uresničujejo njegove sanje. Njegova idola sta Asamoah Gyan in Francoz Kyllian Mbappe. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice