Šport > Nogomet
23 ogledov

"Kot Stonesi brez Richardsa ali Jaggerja"

Zlatan Ibrahimović Cristiano Ronaldo Portugalska Švedska EPA
Zlatan Ibrahimović, kapetan švedske reprezentance, ki se bo v dodatnih dodatnih kvalifikacijah pomerila s Portugalsko, je vlogo favorita pripisal Cristianu Ronaldu in druščini.

"Portugalska je sicer favorit, a obetata se dve fantastični tekmi! Igrali bosta dve dobri ekipi z dobrimi igralci," je pred obračunoma s Portugalsko dejal Zlatan Ibrahimović in dodal: "Tekmi dodatnih kvalifikacij sta nekaj povsem drugega kot običajne kvalifikacijske tekme v skupini, sta kot finale. Mislim, da ne smemo delati napak. Tista reprezentanca, ki bo naredila manj napak, bo odpotovala na mundial."

Švedski selektor Erik Hamren je o žrebu dejal, da njegovi varovanci lahko igrajo proti vsaki reprezentanci in da imajo prav proti vsaki možnost za napredovanje. "Zagotovo pa nas čaka velik izziv, ki se ga bomo z veseljem lotili. Portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo je eden najboljših nogometašev na svetu, nepredvidljiv, ki vedno lahko ekipi prinese nekaj 'ekstra'," je dejal Hamren in dodal: "A k sreči imamo tudi mi v ekipi enega takšnega. Ime mu je Zlatan."

Kot Stonesi brez Keitha ali Micka

Ena od bolj posrečenih izjav o današnjem žrebu dodatnih kvalifikacij je bila, da bo mundial brez Zlatana ali Cristiana kot Rollling Stones brez Keitha Richardsa ali Micka Jaggerja, kot je na Twitterju o prihajajočem dvoboju Švedske in Portugalske zapisal nekdanji norveški nogometaš Jan Aage Fjörtoft.

Preostali pari dodatnih kvalifikacij so Ukrajina - Francija, Grčija - Romunija ter Islandija - Hrvaška. Termina dodatnih kvalifikacij sta 15. in 19. november.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.