Šport > Nogomet
1132 ogledov

Krizni sestanek v Barceloni: odločena usoda glavnega trenerja

Quique Setién Profimedia
Setién je kljub številnim kritikam uspel preživeti krizni sestanek in bo vodil Barcelono tudi v nadaljevanju Lige prvakov.

Čeprav je že pred nekaj časa izgubil nadzor nad slačilnico Barcelone, bo Quique Setién vodil Blaugrano vsaj še dve tekmi. Tako je bilo odločeno na kriznem sestanku na Camp Nouu, potem ko je Real Madrid uradno postal novi španski prvak.

Barceloni grozi sezona brez lovorike, vse skupaj pa lahko reši le še s slavjem v Ligi prvakov, tekmovanju ki bo predstavljalo še zadnjo priložnost za Setiéna.

61-letnik se bo namreč v nedeljo pomeril z Alavésom, nato pa bo sledil šestdnevni odmor, preden se bo ekipa pod njegovim vodstvom ponovno zbrala na pripravah za osmino finala Lige prvakov.

Klub se je tako odločil, da nima smisla odpustiti trenerja pred zaključkom sezone, medtem ko je tudi sam Setién že večkrat ponovil, da ne misli predčasno odstopiti.

Quique Setién | Avtor: Profimedia Profimedia

"Upam, da bom vodil Barcelono v Ligi prvakov, toda ne vem, če bo temu tako. Strinjam se z Messijem glede nekaterih stvari in samokritike. Žalostni smo ter razočarani. Nisem pričakoval, da bo katera izmed ekip dobila vse tekme po premoru, toda Realu je uspelo. Ta poraz proti Osasuni pa je bil enostavno preveč..." je zmanjkalo besed Setiénu po blamaži z Osasuno.

Setiénova epizoda pri Barceloni je tako zaenkrat polna razočaranj, a vse skupaj se lahko še sunkovito obrne, če Barceloni uspe veliki podvig v Ligi prvakov. Prvi na vrsti je Napoli, s katerim so Katalonci pred petimi mesci remizirali z 1:1, ura resnice pa bo na sporedu 8. avgusta v Barceloni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice