Šport > Nogomet
26 ogledov

Oblak dvakrat premagan z bele točke

Kevin Gameiro Real Sociedad Atletico Madrid EPA
Madridski Atlético je na gostovanju pri Real Sociedadu izgubil (2:0) in zamudil priložnost, da bi se začasno prebil na vrh lestvice.

Nogometaši madridskega Atlética so v močnem nalivu na težkem gostovanju pri Real Sociedadu klonili (2:0) in ostali na tretjem mestu prvenstvene lestvice. 

Prvo priložnost so si priigrali domači, David Zurutuza je z volejem meril mimo vrat. Sredi prvega polčasa je bil za goste blizu vodstva Saúl Ñíguez, še bližje pa nato Antoine Griezmann, ki je zadel vratnico. V 33. minuti se je moral izkazati Jan Oblak, ki je ubranil zelo natančen poskus Carlosa Vele.

V uvodu drugega polčasa so domači hitro povedli. Po prekršku Gabija v kazenskem prostoru je k žogi pristopil Vela in matiral Oblaka.

Madridčani so nato zagospodarili na igrišču, a četrt ure pred koncem so domači zapečatili zmago. Tokrat je sodnik dosodil prekršek Ángela Corree v kazenskem prostoru, najstrožjo kazen pa je v gol spremenil Willian José. Do konca tekme so gostje pritiskali, toda zmogli niso niti častnega zadetka. 

Granada brez Krhina in spet brez zmage

Moštvo Granade je gostilo Deportivo in prišlo do točke (1:1). Reneja Krhina ni bilo v postavi Andaluzijcev, ki so ostali na dnu lestvice in so edini, ki še niso okusili slasti zmage.

La Liga, 11. kolo:

Real Sociedad - Atlético Madrid 2.0 (0:0)
Vela 54./11m, Willian José 75./11m

Granada - Deportivo La Coruña 1:1 (0:0)
Tyton 81./ag; Andone 64.

Osasuna - Alavés 0:1 (0:0)
Santos 77./11m

Las Palmas - Eibar 1:0 (0:0)
Viera 94./11m

Málaga - Sporting Gijón 3:2 (1:1)
Fornals 45., Ramírez 65., Santos 78.; Viguera 13., Čop 49.
RK: Castellano (Sporting) 71

Nedelja:
Real Madrid - Leganés
Celta Vigo - Valencia
Espanyol - Athletic Bilbao
Villarreal - Real Betis
Sevilla - Barcelona

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.