Šport > Nogomet
45 ogledov

Laboratorij v Riu ni zadovoljiv

john fahey EPA
Laboratorij za dopinške teste v Riu po mnenju Wade ni primeren, tako da bo se bodo vzorci nogometašev morali pregledati nekje drugje.

Svetovna protidopinška agencija (Wada) je na konferenci o dopingu v Johannesburgu obelodanila, da bo morala Mednarodna nogometna zveza (Fifa) poiskati nov laboratorij za dopinške teste med svetovnim prvenstvom 2014 v Braziliji, potem ko laboratorij v Rio de Janeiru ne bo pravočasno pripravljen.

Wada je avgusta preklicala akreditacijo laboratoriju v Riu in po besedah predsednika Wade Johna Faheyja bo trajalo kar nekaj časa, da jo spet dobi. "Skoraj zagotovo se to ne bo zgodilo pred SP 2014," je dejal Fahey.

Z vzorcem na redno letalsko linijo

"Seveda bo to pomenilo uporabo še enega laboratorija," je povedal Fahey in poudaril, da bi to lahko vključevalo letalske prevoze vzorcev v druge države. "Dandanes lahko vzorce prevažaš z letali in po rednih linijah," pravi Fahey, ki meni, da bi to predstavljalo določeno logistično težavo, a ne nepremostljivo.

Vzorce krvi morajo pregledati v 36 urah od odvzema, da so testi veljavni.Wada sicer redno izvaja teste v 35 laboratorijih po svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.