Šport > Nogomet
1560 ogledov

"Lahko me spet citirate. Vesel sem, da se nismo uvrstili na EP."

Nogomet EURO2020 SLO-AUT Saša Despot Kaj bodo na to porekli navijači, ki so v Stožicah bodrili slovenske nogometaše?
Državni sekretar vztraja pri svojem stališču.

Poročali smo o odmevni izjavi Aleša Cantaruttija, državnega sekretarja na ministrstvu za gospodarsko, razvoj in tehnologije, ki je na okrogli mizi Olimpijskega komiterja Slovenije v Portorožu dejal, da je vesel, ker se slovenska nogometna reprezentanca ni uvrstil na evropsko prvenstvo.

Slovenija Poljska Stožice Euro 2020 Huda polemika Šport NZS najstrožje obsodila dejanje slovenskega politika

S temi besedami je izzval ogorčenje javnost kot tudi Nogometne zveze Slovenije (NZS), ki se je na incident odzvala z odprtim pismom. Cantarutti je v odzivu za Slovensko tiskovno agencijo (STA) poudaril, da so bile njegove besede vzete iz konteksta, a poudaril, da vztraja pri svojem stališču.

"Razpravljal sem o gospodarstvu, možnostih večjega financiranja gospodarstva slovenskega športa," je pojasnil in izpostavil podporo predlogu nekaterih zvez za davčne olajšave podjetjem, ki sponzorirajo šport ter svoj poziv deležnikom na področju vrhunskega športa za prispevek k oblikovanju zakonskega predloga, s katerim bi Slovenijo še bolj aktivno promovirali preko športnikov in športnih dosežkov.

Prepričan je, da je bilo od njegovega prevzema funkcije pred petimi leti narejenega veliko za promocijo športa. Čeprav se označuje za pristaša nogometa, njegov pogled na neuspeh nogometne reprezentance ostaja nespremenjem.

"Lahko me še enkrat citirate. Sem pristaš nogometa in ga imam rad, ampak ko govorimo o sponzorskih možnostih financiranja slovenskega športa, sem vesel, da se nogometaši niso uvrstili na EP. Zakaj? Zaradi medijske izpostavljenosti, nogomet ima namreč izjemno težo tudi v Sloveniji. Zaradi tega pobere večino oglaševalskega kolača v določenem obdobju," je povedal Cantarutti.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 20:29 23.oktober 2019.

    Jaz sovražim nogomet od momenta , ko je Olimpija kupila za 70.000. 000 din Bećejca in izgubila prvo tekmo proti Reki tam davne 1966 ! Za ta denar bi dobili 2 olimpijska šampiona !