Šport > Nogomet
7730 ogledov

Lanskega vratarja Olimpije nezavestnega odpeljali v bolnišnico, tako je z njim

Ivan Banić Reševalni pas/Twitter
Nekdanji vratar Olimpije že zapušča bolnišnico, potem ko so ga v ponedeljek z rešilcem nezavestnega odpeljali v bolnišnico po hudem trku s soigralcem.

Na tekmi prve hrvaške nogometne lige med Lokomotivo in Gorico smo bili priča grozljivim scenam, ko je domači nogometaš Indrit Tuci sam stekel proti nasprotnemu vratarju Ivanu Baniću ter ga poizkušal lobati, a je pri tem zgrešil vrata. Za Tucijem pa je tekel obrambni igralec Matuš Vojtko, ki se ni uspel pravočasno ustaviti in je tako nenamerno s kolenom zadel v glavo svojega vratarja, ki je nezavesten obležal na tleh.

Nogometaši obeh ekip so nemudoma signalizirali zdravstvenemu osebju, naj priteče na igrišče, saj gre za izjemno resno situacijo, najbolj izkušeni igralci na čelu z nekdanjima asoma Dinama Ivanom Tomečakom in Josipom Pivarićem pa so obstopili nekdanjega vratarja ljubljanske Olimpije ter tako naredili "živi zid", medtem ko mu je zdravniška služba nudila prvo pomoč. Še vedno nezavestnega Banića so nato spravili na nosila ter ga odpeljali v bolnišnico.

Ivan Banić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Trener Gorice Željko Sopić je po tekmi razkril, da je bil Banić še vedno nezavesten, ko so ga odnesli z igrišča, a da naj bi se v bolnišnici nato prebudil ter da bo ostal tam na nadaljnih preiskavah. Kasneje so tudi iz kluba potrdili, da z vratarjem ni hujšega, a da bo moral nekaj časa mirovati.

V torek pa je iz vrst Gorice, za katero sicer nastopa tudi legendarni slovenski napadalec, že prišla dobra novica, da je priljubljeni "Bane" že opravil vse preiskave , po katerih so odkrili pretres možganov, a je bil že v torek odpuščen iz bolnišnice ter prepeljan domov.

28-letni vratar iz Sinja je sicer zelo dobro znan tudi slovenskemu nogometnemu občinstvu, potem ko je spomladanski del lanske sezone kot posojen igralec Gorice branil v vratih ljubljanske Olimpije. Na 17 tekmah slovenske prve lige je prejel 21 zadetkov, na šestih tekmah pa mu je uspelo mrežo ohraniti nedotaknjeno.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice