Šport > Nogomet
2225 ogledov

Fifa brutalno kaznovala klub enega najboljših slovenskih nogometašev

Miha Blažič Profimedia
Fifa je zaradi spornega prestopa kaznovala francoskega prvoligaša.

Mednarodna nogometna zveza Fifa je kaznovala francoskega prvoligaša Angers, katerega član je slovenski reprezentant Miha Blažič, s prepovedjo dejavnosti v naslednjih dveh prestopnih rokih. Vzrok je sporni prestop Ilyesa Chettija iz Eseperance de Tunisa prejšnje poletje.

Kot je že v četrtek poročal časnik Ouest-France, je Chetti, ki je sicer pred kratkim dobil štirimesečno zaporno kazen zaradi spolnega napada, nepravilno prekinil pogodbo s tunizijsko ekipo, preden je podpisal za Angers lanskega julija.

Ilyes Chetti | Avtor: Profimedia Profimedia

Esperance je izpodbijal prekinitev pogodbe in Fifa je odločila v njegov prid. Levi bočni nogometaš bo moral svojemu nekdanjemu klubu plačati 970.000 evrov, ob tem pa ga je doletel še štirimesečni suspenz. Prav tako je bil kaznovan tudi njegov nov klub.

Angers naj bi se na odločitev pritožil na Mednarodnem športnem razsodišču v Lozani. Kot so poudarili pri časniku, se hoče klub izogniti tej kazni prepovedi prestopnih dejavnosti.

Miha Blažič | Avtor: Profimedia Profimedia

Blažič se je pridružil Angersu leta 2022 in ima tako pogodbo s klubom še vse do leta 2025, medtem ko pogodba z Angersom pred naslednjo sezono, ko se bo klub iz prve lige preselil v drugo, poteče kar 16 nogometašem. Angers bo tako imel zelo velike težave sestaviti ekipo za drugo ligo, če zaradi Fifine kazni ne bo smel pripeljati novih igralcev.

Nekdanji nogometaš Kopra in Domžal, ki se je francoski zasedbi pridružil iz madžarskega Ferencvaroša, je v letošnji sezoni za Angers nastopil na 23 tekmah, na katerih je tudi dosegel tri zadetke. Vse od leta 2018 je sicer tudi standardni član slovenske nogometne reprezentance, za katero je zbral že 25 nastopov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • marialorca 15:04 01.maj 2023.

    ANGERS. Ja, FIFA njih lahko "kresne", bog ne daj PSG, CITY, JUVENTUS, BARCELONO, .... niti Olimpijo iz Ljubljane, ki "transportira" vrhunske nogometaše iz HR2 in HR3 lige v svet..... Saj mi je vseeno, nič nimam od vsega, a boli, ko ...prikaži več se "udari" po malih, VELIKI PA NEDOTAKLJIVI.

Sorodne novice