Šport
2956 ogledov

Ena najbolj priljubljenih v zgodovino, bitka se je že začela

Fifa igrica igranje Reševalni pas/Twitter
Številni ljubitelji nogometa in igralnih simulacij se morajo sprijazniti s spremembo.

Več kot trideset let je bila ena najbolj priljubljenih računalniških igric nogometna simulacija FIFA. Slednja je vse od leta 1993 kraljevala med športnimi simulacijami in pridobila ogromno oboževalcev.

Verzija FIFA 23 bo zadnja v seriji. Podjetje EA Sports, ki je bdelo nad razvojem simulacije, je z letošnjim letom namreč končalo sodelovanje s krovno nogometno organizacijo.

Več kot 150 milijonov rednih igralcev simulacije FIFA po svetu bo odslej, če bodo želeli nadaljevati tradicijo, igralo simulacijo EA Sports FC. V podatkovni bazi slednje bo več kot 19.000 nogometašev, okrog 700 ekip in 30 različnih ligaških tekmovanj. Ostajajo tudi posebne funkcije igranja kot so Career Mode, Ultimate Team in Pro Clubs.

"Čas je pravi, da gremo na svojo pot in sami upravljamo svojo prihodnost," je za BBC dejal predpredsednik EA Sports David Jackson. "Ljudje lahko pričakujejo vznemirljiv razvoj, zdaj ko imamo priložnost na ekspanziven način razmišljati o prihodnosti interaktivnega nogometa," je dodal Jackson.

Konec priljubljene znamke je bil napovedan že lani, še pred lansiranjem verzije FIFA 23. Večina igralcev je tako dobro seznanjena z novostjo. Kljub temu je EA Sports začel obsežno kampanjo, s katero želi ciljno skupino preusmeriti v svoj nov produkt. V ta namen so bili pretekli konec tedna na prizoriščih angleške Premier League postavljeni reklamni panoji za novo simulacijo. Bitka za igralce se je torej že začela ...

Prva poskusna verzija simulacije EA Sports FC bo na voljo julija.

Infantino želi svojo

Predsednik Mednarodne nogometne zveze Gianni Infantino je marca napovedal, da se bo krovni nogometni organ sam lotil razvoja nove simulacije, ki bo nosila staro ime.

"Nova igrica FIFA, FIFA 25, 26 ali 27, bo vedno najboljša igrica za vse dečke in deklice," je ambiciozno napovedal Švicar in sprožil dvome, ali se sploh zaveda, za kako velik in zahteven projekt gre.

Kokoš, ki nese zlata jajca

Podjetje EA Sports je leta 2022 zabeležilo skoraj šest milijard evrov prihodkov. Za velik del obsežne finančne pogače je bila zaslužna prav priljubljena nogometna simulacija. 

V podjetju so dodali, da se zavedajo, da je vsaka sprememba uveljavljene znamke lahko problematična, toda verjamejo v svetlo prihodnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice