Šport > Nogomet
2423 ogledov

To pa je udarec! Fifa presodila v korist Skenderja, toliko mu je dolžna Olimpija

Dino Skender Profimedia
Fifa je ugodila hrvaškemu trenerju, Olimpija mu mora izplačati ogromen znesek.

Potem ko so pri ljubljanski Olimpiji pred slabimi tremi meseci slovenske novinarje označili za lažnivce ter zatrjevali, da nekdanji trener Olimpije Dino Skender ne toži kluba, se je izkazalo, da slednji resnično ni tožil Olimpije preko sodišča, temveč je primer preprosto predal disciplinski komisiji Fife. Slednja pa je v minulih dneh tudi presodila ...

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je namreč po pisanju spletne strani Planet nogomet klubu iz naše prestolnice poslala odločbo, v kateri zahteva, da zaradi enostranske predčasne prekinitve pogodbe s takratnim trenerjem Dinu Skenderju izplača vsoto 400.000 evrov.

Dino Skender | Avtor: Profimedia Profimedia

Skender je sicer Olimpijo vodil v dveh različnih mandatih. Najprej je na klopi ljubljanskega kluba zdržal dobrega pol leta med junijem 2020 in januarjem 2021, ko je na 30 tekmah vpisal 15 zmag, 8 neodločenih izidov in 7 porazov, medtem ko je v drugo sedel na klop kluba iz Stožic oktobra leta 2021, klub pa je vodil do sredine marca 2022. V tem času je zbral 7 zmag, 5 remijev in 5 porazov.

Disciplinski komisiji Fife je svoj primer predal tudi Robert Prosinečki, še en nekdanji Olimpijin trener, kateremu klub še ni poravnal vseh obveznosti, prav tako pa je nejasna tudi situacija s Savo Miloševićem, kateremu klub prav tako še vedno dolguje.

Prav lahko se zgodi, da bo klub iz Ljubljane zaradi neplačanih številnih dolgov do nekdanjih trenerjev in članov ekipe še dodatno kaznovan s strani krovne mednarodne nogometne zveze. Čeprav Olimpija v letošnji sezoni naravnost blesti na igriščih, se nad vodstvom kluba zbirajo vse bolj črni oblaki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice