Šport > Nogomet
1224 ogledov

Lastniki Manchester Cityja si želijo kupiti še ta sloviti italijanski klub

Palermo Profimedia
Lastnik Manchester Cityja se zanima za nakup kluba iz Palerma.

Finančna skupina City Football Group (CFG), ki ima v lasti že 11 klubov, vključno z Manchester Cityjem, želi prevzeti nadzor nad Palermom. Gre za nekdanjega spoštovanega nogometnega prvoligaša, ki se je po težavah zavihtel v italijansko drugo ligo, serie B, poroča več italijanskih medijev.

"Pogajanja za prodajo Palerma City Football Group hitro napredujejo," piše v Gazzetta dello Sport, Sky Sport pa meni, da bi "transakcija lahko bila sklenjena v prihodnjih dneh".

Lastniki Manchester City | Avtor: Profimedia Profimedia

Predsednik sicilijanskega kluba Dario Mirri bi lahko obdržal manjšinski delež. Ta podjetnik je bil del skupine vlagateljev, ki so leta 2019 prevzeli klub, potem ko je šel v stečaj in je bil njegov status znižan na amatersko raven v četrti ligi italijanskega nogometa.

Palermo, klub, ki je igral v serie A do leta 2017 in kjer so med drugim igrali Javier Pastore, Edinson Cavani, Paulo Dybala, Fabio Grosso, Andrea Barzagli, Luca Toni in kranjski virtuoz Josip Iličić, se je leta 2020 povzpel v serie C, zdaj pa mu je uspel preboj v serie B z zmago v dodatnih kvalifikacijah proti Padovi.

Palermo velja za klub z najdaljšo tradicijo z juga Italije, saj je bil ustanovljen že leta 1900 in je šesti najstarejši med še aktivnimi klubi v Italiji. Kar trikrat je igral v finalu italijanskega pokala, a je vsakič izgubil, tako da je najprestižnejša lovorika v zgodovina pet naslovov prvaka Serie B. Pet sezon je tudi igral v evropskih tekmovanjih, v Evropski ligi (nekdaj Pokal UEFA).

CFG, sklad iz Združenih arabskih emiratov, sicer že ima popoln ali delni nadzor nad enajstimi klubi, vključno z Manchester Cityjem, na vseh celinah z izjemo Antarktike.

Pod to skupino so tudi Troyes v Franciji, Girona v Španiji, Lommel v Belgiji in tudi New York City v ZDA, Melbourne City v Avstraliji, Yokohama Marinos na Japonskem, Sichuan Jiuniu na Kitajskem, indijski Mumbai City, urugvajski Montevideo City Torque ter bolivijski klub Bolivar iz La Paza.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 06:16 20.junij 2022.

    .....kranjski virtuoz Josip Iličić....hahaha smeh je pol zdravja 🤣🤣🤣

Sorodne novice