Šport > Nogomet
24 ogledov

Lazio v disciplinskem postopku

alvaro gonzalez tottenham EPA
Uefa je sprožila disciplinski postopek proti Laziu, saj naj bi navijači italijanskega kluba na srečanju s Tottenhamom rasistično zmerjali nogometaše Spursov. Temnopolti varovanci Andrea Villas-Boasa naj bi postali tarča opičjih vzklikov.

michel platini | Avtor: EPA EPA
Evropska nogometna zveza je italijanskega prvoligaša obtožila neprimernega vedenja, potem ko so bili Aaron Lennon, Jermain Defoe in Andros Townsend domnevno žrtve rasističnih žaljivk. ''Uefa je zaradi neprimernega vedenja podpornikov Lazia na tekmi evropske lige proti Tottenhamu sprožila disciplinski postopek proti italijanskemu klubu,'' so zapisali v izjavi.

andre villas boas | Avtor: EPA EPA
Trener Spursov Andre Villas-Boas je v intervjuju po tekmi zatrdil, da osebno ni slišal nobenih rasističnih vzklikov, kljub temu pa bo končno odločitev prepustil za to pristojnim organom. ''Uefa je zelo aktivna v takšnih situacijah in naš cilj je, da iztrebimo rasizem v nogometu. Nikogar ne morem obtožiti, ker sam nisem ničesar slišal,'' je povedal Villas-Boas. Neuradno naj bi navijači Lazia temnopolte nogometaše pospremili z opičjimi zvoki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.