Šport > Nogomet
27 ogledov

Lazio zagrenil slovo Maribora

navijači šal šali navijanje Maribor Tottenham Evropska liga Ljudski vrt
1/22
Anže Petkovšek
Maribor se je od Evrope poslovil z visokim porazom doma, Lazio je bil boljši s 4:1. Edini gol za domače je zabil kapetan Marcos Tavares.

Kljub mrazu je bil Ljudski vrt poln, kot se spodobi za slovo od uspešne evropske sezone. Lazio je v štajerski prestolnici spremljalo okrog 200 navijačev. Rimljani so rahlo zapretili že v 2. minuti, ko je dolgo žogo na rob šestnajstmetrskega prostora poslal Sergio Floccari, iz prve je poizkušal Senad Lulić, toda ni dobro zadel žoge in tako ni ogrozil Jasmina Handanovića.

V prvih petnajstih minutah nismo videli izrazitih priložnosti, sta pa obe ekipi začeli dokaj odprto in nekajkrat je za večjo nevarnost zmanjkala le zbranost v odločilnih trenutkih akcij. Maribor je imel dva prosta strela z leve strani, prvega je izvajal Dejan Mezga, drugega pa Goran Cvijanović, a v obeh primerih domačim ni uspelo zapretiti.

V 16. minuti pa je hladno ozračje še malce ohladil Libor Kozak, ki je po globinski podaji prišel sam pred Handanovića z desne strani in ga s spodkopanim strelom tudi ugnal.

Kmalu zatem so gostje prebili domači desni bok, na katerem tokrat operira Aleš Mertelj, a je bil predložek Stefana Raduja na srečo vijoličastih previsok. Tudi po vodstvu je Lazio ohranil pobudo, domači niso uspeli najti rešitve za dobro postavljene Rimljane, tako da Albano Bizzarri ni imel dela, gostje pa so nekajkrat streljali z razdalje, toda nenatančno.

V 32. minuti smo videli prosti strel Hernanesa, po katerem domači niso dobro izbili žoge, do strela je prišel Ederson, Handanović pa je žogo izbil v kot, ki pa je bil usoden za domače. Spet je podal Hernanes, z glavo pa je zabil Radu, ki je žogo s skokom na prvi vratnici poslal v daljši kot gola Štajercev.

Le nekaj minut kasneje pa že 0:3! Hiter protinapad gostov se je začel v zadnji liniji, na sredini je žogo brez težav sprejel Ederson in odigral na levo za Floccarija, ki je z nizkim strelom v daljši kot matiral Handanovića.

Maribor Lazio Evropska liga Ljudski vrt | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Prvi izdelan strel domačih smo videli šele v 40. minuti, ko je Bizzarri poizkus Roberta Berića z okrog 18-ih metrov brez težav ujel. Štiri minute kasneje je po podaji Mezge v prostor žogo zgrešil Lorik Cana, ena na ena z Bizzarrijem je prišel Marcos Tavares, toda domači kapetan je streljal preslabo in Argentinec je žogo ujel!

Le minuto zatem je gostujoči vratar slabo izbil visok predložek, do žoge je prišel Tavares, pripravil strel Cvijanoviću, toda udarec Goričana je končal v prečki. Prvi polčas se je končal z rezultatom 0:3.

Tavares ublažil poraz

Med polčasoma so razglasili rezultate glasovanja za Vijoličastega bojevnika, v katerem navijači Maribora izbirajo najbolj borbenega igralca v letu 2012. Zmagal je Marcos Tavares, drugi je bil Goran Cvijanović, tretji pa Arghus.

Drugi polčas se je začel s prodorom Edersona po levem boku, nato je Brazilec pred vrati našel Liborja Kozaka, toda slednji ni uspel priti do izdelanega strela. V 51. minuti je Sergio Floccari dobil žogo globoko na svoji polovici, jo med domačimi nogometaši popeljal vse do 20-ih metrov od gola Jasmina Handanovića, kjer je z lepo odmerjenim strelom žogo spravil čez ljubljanskega vratarja in v mrežo.

Po četrtem zadetku Lazia so Italijani še naprej nizali priložnosti. Poizkušala sta Senad Lulić in Floccari, toda na srečo Štajercev nista zadela. Domači so stežka prihajali do zaključkov, Rimljani pa so z lahkoto prebijali predvsem domači desni bok, ki ga brani Aleš Mertelj.

V 68. minuti je z lepim polvolejem zapretil rezervist Timotej Dodlek, njegov poizkus z okrog 25-ih metrov je Albano Bizzarri odbil čez prečko. Dve minuti zatem je bilo zopet vroče na drugi strani, a strel Edersona je blokiral Nejc Potokar. Brazilec je streljal tudi v 74. minuti, okroglo usnje pa je poslal visoko čez gol.

V 77. minuti se je izkazal Handanović, ko je po kotu do strela z glavo prišel Michaël Ciani, domači vratar je žogo odbil, Lorik Cana pa odbitka ni uspel spraviti v mrežo.

Šest minut pred koncem rednega dela je Maribor le znižal izid, po dolgi akciji si je prostor za strel dobro priboril Tavares, si žogo nastavil na levico in z nizkim strelom v daljši kot ugnal Bizzarrija. V 90. minuti je desni bok Lazia prebil Dejan Trajkovski, močno sprožil, Bizzarri pa je bil na mestu.

Petković: "Morda je izgledalo mirno, a ni bilo"

"Začeli smo pogumno, vendar se je videlo, da smo slabo sprejemali in bili nenatančni. Jasno je, da po takšnem številu tekem ne moreš biti v najboljši tekaški formi. Bili smo hrabri, veliko smo si pomagali, a je bil nasprotnik zelo učinkovit. Iz praktično vsake priložnosti v prvem polčasu nas je kaznoval, in to je bil za NK Maribor velik šok. Jasno je, da doma nismo navajeni tako visoko izgubljati," je po tekmi dejal trener domačega moštva Darko Milanič.

"Morda je izgledalo mirno, toda ni bilo tako. Morali smo se boriti. Sem pa zadovoljen s predstavo. Zakaj smo igrali drug sistem (3-4-3)? Vedno je dobro imeti plan B, tako v Evropi kot v Italiji. Tudi (Miroslav) Klose se bo moral prilagoditi tej postavitvi," pa je o tekmi povedal gostujoči strateg Vladimir Petković.

Evropska liga, skupina J, 6. kolo:

Maribor : Lazio 1:4 (0:3)
Tavares (84); Kozak (16), Radu (33), Floccari (38, 51)

Maribor: Handanović; Mertelj, Potokar, Rajčević, Trajkovski; Filipović (od 56. Dodlek), Mezga (od 80. Črnic), Ibraimi, Cvijanović (od 80. Arghus); Tavares, Berić. Na klopi: Pridigar; Vidović, Arghus, Dodlek, Črnic, Komazec, Ploj.

Lazio: Bizzarri; Cavanda, Cana, Ciani, Radu (od 56. Scaloni); Ederson, Hernanes (0d 56. Gonzalez), Onazi, Lulić; Kozák (od 77. Rozzi), Floccari. Na klopi: Scarfagna; Scaloni, Biava, González, Ledesma, Candreva, Rozzi.

Tottenham : Panathinaikos 3:1 (1:0)
Adebayor (28), Dempsey (76), Defoe (82); Zeca (54)

Komentarjev 4
  • vico 07:49 07.december 2012.

    sej ste si zasluzl cisto pusiono...gotofi ste.lp

  • bla_blabla 23:57 06.december 2012.

    Slabo si to napovedal...zmoto si se v rezultatu in v zapisu le tega. Boljse spilat pa zgubit, kot ne spilat :D

  • Scott 22:26 06.december 2012.

    A ju3 pa protesti proti milaniću in Zahoviču ?GOTOFA STA !!!