Šport > Nogomet
316 ogledov

Legenda Barce končala kariero, zdaj za mikrofonom

victor valdes EPA
Nekdanji dolgoletni vratar katalonskega nogometnega velikana Barcelone Victor Valdes se je pri 35 letih odločil končati kariero.

Bivši španski reprezentant, ki je z Barcelono v 12 sezonah osvojil vse, kar se osvojiti da, od tega trikrat ligo prvakov, s Španijo pa svetovni (2010) in evropski (2012) naslov, je ustanovil produkcijsko firmo. Victor Valdes, ki ima v svoji zbirki neverjetnih 21 velikih lovorik, je imel v zadnjih letih veliko težav s poškodbami, zato se je odločil za konec kariere.

Skupaj z dvema partnerjema je ustanovil mednarodno televizijsko in produkcijsko firmo Crazy4Fun s sedeži v Barceloni, Abu Dabiju in Londonu, imel pa bo tudi svojo oddajo, v kateri bo gostil nekdanje prijatelje z nogometnih igrišč - največje nogometne zvezde. Pravice za ogled so že prodali v 12 držav, poroča španski dnevnik Mundo Deportivo.

Valdes je najboljše trenutke nogometne kariere doživel z Barcelono, za katero je odigral kar 535 tekem. Ob 21 trofejah ima poleg treh naslovov v ligi prvakov tudi šest naslovov španskega prvaka, po dva naslova evropskega superpokala ter klubskega svetovnega prvenstva, tri španske kraljeve pokale ... Po odhodu iz Barcelone je branil še za Manchester United, Standard Liege in Middlesbrough.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice