Šport > Nogomet
12430 ogledov

Znano, kaj je razjarjeni Messi zabrusil Ramosu

lionel messi, barcelona EPA
Lionel Messi med povratno tekmo španskega superpokala ni bil razpoložen za provokacije Sergia Ramosa. Nebogljena Barcelona na Santiago Bernabéuu ni imela nobenih možnosti proti superiornemu Real Madridu.

Real Madrid je na povratni tekmi španskega superpokala nadigral večnega tekmeca in se s skupnim izidom 5:1 veselil nove lovorike. Zmago galaktikom sta na stadionu Santiago Bernabéuu, kjer so gledalci v sedmi srečanja minuti vzklikali v podporo Cristianu Ronaldu, priigrala Marco Asensio in Karim Benzema.

karim benzema Superpokal Šport Real brez Ronalda za razred boljši od Barçe

Navijači kraljevega kluba so pred tekmo napovedovali protest v podporo prvemu zvezdniku, ki bo zaradi incidenta na prvem srečanju moral počivati pet tekem. 

Priprave na protest Šport Madridista: To je škandal, velik škandal!

V sedmi minuti je tako na Bernabéuu odmevalo "Cristiano, Cristiano." Portugalski reprezentant si je srečanje ogledal s klopi in se po zadnjem sodniškem pisku soigralcem pridružil na zelenici, kjer je poziral z novim kosom srebrnine.

Gerard Piqué, dežurni provokator mestnega tekmeca, ki so ga navijači Reala ob prihodu v špansko prestolnico pozdravili z vzkliki "se queda" (prevod: "ostaja"), pri čemer je šlo za provokacijo na njegovo napoved o Neymarju, je odkrito priznal, da Barça ni bila dorasla tekmecu.

"Sezona je dolga in vedno je prostor za izboljšave. Prvič po devetih letih v Barceloni sem imel občutek, da smo slabši od Reala. To ni naš najboljši trenutek. Ostati moramo blizu in veslati naprej. Sprejeti moramo, da je bil Madrid boljši," je dejal branilec.

Real ima novega junaka: Marco Asensio

Veliko bolj zadovoljni so bili v taboru Madridčanov. "Igrali smo z veliko intenzitete in veseli smo, da smo osvojili še en pokal. Pred nami je dolga sezona. Nismo še osvojili lige. Veseli me takšen uvod, da osvajamo lovorike s temi igralci. S superpokalom smo zaključili cikel, zdaj začenjamo novega. Pripravljeni smo na izziv," je povedal trener Zinedine Zidane.

Tako kot na prvem se je tudi na povratnem srečanju med strelce vpisal Asensio. "Oba gola sta bila zelo pomembna. Tisti na Camp Nouu je bil težji," je povedal Španec, ki bo ob Ronaldovi odsotnosti deležen večje minutaže.

 | Avtor: EPA EPA


Tudi tokratni El Clásico ni minil brez provokacij. Pri zaostanku Barcelone z 2:0 so za trenutek popustili živci sicer mirnemu Lionelu Messiju. Superzvezdnika Barcelone je sprovociral Sergio Ramos, ki bi mu moral podati žogo, vendar jo je raje igrivo vrgel čez njegovo glavo. "Piz**n," oziroma, če želite, "kur**n sin," je reagiral besni Messi.

Nad porazom Barcelone so se naslajali tudi v Parizu, kamor se je za rekordnih 222 milijonov iz katalonske prestolnice preselil Neymar. Francoski prvoligaš je po tekmi objavil fotografijo Brazilca in vse skupaj pospremil s širokim nasmeškom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.