Šport > Nogomet
7318 ogledov

Legenda: "Moledoval sem in zahteval amputacijo noge."

batistuta Instagram
Legendarni golgeter je prestal operacijo, s katero naj bi vsaj delno omilil agonijo, katero preživlja zadnjih 14 let.

Nekdanji argentinski nogometaš Gabriel Batistuta vse od upokojitve leta 2005 živi v neznosnih bolečinah. Legendarni "Batigol", ki je v največji peča pustil v Fiorentini, igral pa je tudi za Romo in Inter, ima hude težave z nogami, velik napor pa mu predstavlja že običajna hoja.

Fizične težave so se začele stopnjevati po koncu 17-letne kariere, stanje pa se je poslabšalo do te mere, da je ponoči raje pomoči posteljo, kot da bi se sprehodil do nekaj metrov oddaljenega stranišča.

Batistuta, ki je letos dopolnil 50 let, je na nogometnem igrišču pustil tako srce kot tudi zdravje. Dolgoletna kariera, ki jo je začel v moštvu Newell's Old Boys, končal pa v dresu katarskega Al-Arabija, ga je stala hrustanca in tetiv, tako da so njegovo težo podpirale samo še kosti.

Neprestane bolečine so mu pustile resne psihološke posledice in vse skupaj je pripeljalo tako daleč, da je zdravnika moledoval, naj mu amputira nogo.

"Jokal sem od bolečine, zato sem zdravnika prosil, če mi lahko preprosto odreže nogo. Živel sem v neprestanih bolečinah. Bolečina, bolečina, bolečina," je zadnjih 14 let življenja povzel Batistuta, ki je pred dnevi ponovno legel na kirurško mizo.

Gabriel Batistuta Fiorentina | Avtor: EPA EPA
Z operacijo naj bi vsaj delno odpravili težave in mu, če se bo vse izteklo po pričakovanjih, povrnili sposobnost "normalne hoje."

"Po 40 dneh bom snel opornico. Takorat bomo videli, ali je bolečina res končno izginila in bom lahko spet hodil kot normalen človek."

Dvakratni zmagovalec Cope Americe je v karieri igral za Newell’s Old Boys, River Plate, Boca Juniors, Romo, Inter in Al-Arabi. Na klubski ravni je odigral 430 tekem in zabil 238 golov.

"Takoj po koncu kariere se je izkazalo, da so moji gležnji v popolnem razsulu. Kost nesporedno na kost pod težo 86 kilogramov. Najmanjši premik je postal prava agonija," pojasnjuje Batistuta. "Nisem mogel iz postelje. Ves čas sem bil v solzah. Tako nisem mogel nadaljevati. Zdravnika sem prosil za amputacijo. Moledoval sem in vztrajal. Dejal sem mu, da to ni življenje."

Zdravniki njegovi prošnji niso ugodili, temveč so ga prepričali, da tudi zanj obstaja rešitev. Argentinec upa, da jo je zdaj končno našel in da bo po 14 letih trpljenja tudi zanj spet posijalo sonce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice