Šport > Nogomet
3036 ogledov

Legendi prekipelo: "Smrt nogometa, 2. del!"

Marinko Galić EPA Marinko Galič se je odzval po drugem porazu slovenske reprezentance.
Ob bledih predstavah slovenske nogometne reprezentance potrpljenja zmanjkuje tudi članom zlate generacije.

Slovenski nogometaši pod vodstvom selektorja Tomaža Kavčiča so po nenadejanem porazu proti Bolgariji v Ljubljani (1:2) doživeli novo razočaranje Nikoziji, kjer so bili od njih prav tako z izidom 2:1 boljši nogometaši Cipra.

Cioer:Slovenija Liga narodov Šport S porazom tudi s Cipra

Slovenska izbrana vrsta je bila že pred gostovanjem na Cipru tarča številnih pripomb, po drugem zaporednem porazu pa so kritike na njen račun v polnem razmahu.

Slovenija je edina reprezentanca v svoji skupini, ki na uvodnih dveh tekmah novoustanovljene lige narodov ni osvojila točke. Po dveh odigrahnih krogih je na vrhu lestvice Bolgarija z dvema zmagama (6 točk), sledita ji Norveška (3 točke) in Ciper (3 točke), Slovenija je četrta (0 točk).

liga narodov Slovenija - Bolgarija Liga narodov Šport Slovenci daleč od pričakovanj

Nekdanji član zlate slovenske generacije Marinko Galič je slovensko predstavo na Cipru primerlja z grozljivko, njegov zapis na družbenih omrežjih pa zgovorno priča o tem, kaj si misli o bledi igri, pomanjkanju borbenega duha, nepožrtvovalnosti in drugih primanjkljajih slovenskega igralskega kadra. Galičev zapis objavljamo v celoti.

Tomaž Kavčič Robert Englaro Nov poraz Šport "Zdaj so glave še vroče"

"O čem zdaj razmišljam?

O tem, da sem izgubil dve uri v gledanju grozljivke, ki jo že nasplošno ne maram. Toda ne vem, kaj mi je bilo, da sem se vlegel na kavč in gledal "Smrt nogometa 2.del." Mislim, da je zdaj vsakršna dodatna beseda popolnoma odveč. Najprej umiranje na obroke, zdaj pa dokončna smrt. Ok, treh glavnih igralcev ni, toda žalostno je, če mislimo, da bi oni bistveno spremenili to jadno in nezaintersirano skupino ljudi, ki za par dni odidejo iz svojega okolja, pridejo v drugo, kjer je že samo razpoloženje med ljudmi zaradi vrlih in bistrih politikov na dnu, zdaj pa je že pod zemljo. Dokler ne bo po tekmi krvavih kolen in kake razbite glave, lahko samo sanjamo lepše dni. Ah, brezveze je sploh karkoli pisat."

Slovensko reprezentanco naslednja tekma v ligi narodov (liga C/skupina 3) čaka 13. oktobra v Oslu proti Norveški.

Ciper:Slovenija | Avtor: Epa Epa

Jan Oblak Slabši kot lani Šport Kolegi dali košarico Janu Oblaku
Komentarjev 3
  • peromornar 13:23 11.september 2018.

    Seveda, vsuje se zmeraj na selektorja. A zakaj žalosten obraz (vlado79)? Ma, zato kar nimamo igralce. nimamo nobenega poštenega mladinca. "Zvezde" slo nogometa so izcuzlani starčki ki si nabirajo dinarje po svetu, mlade pa nobeden ne gleda, nogomet je "biznis" ...prikaži več za Špance, Angleže in Italijane, mi smo pa "pigzigmarji" ki bi radi počeli biznis a niso sposobni ustvariti nekitam vaški klub. Kaj nam ostane? Gledati oni blesavi ksiht Mandarića, njegovo parado trenerjev, ali pa alkota Zahovića?

  • vlado79 10:28 11.september 2018.

    Že ko ob intervjuju pogledaš žalosten, prividno nezainteresiran obraz, je jasno, da taka oseba ne more biti uspešen vodja. Ne spoznam se strokovno razen kot kavčar na nogomet, prepričan pa sem, da je Kavčič katastrofalno slab motivator.

  • izy 09:28 11.september 2018.

    Vsi ti igralci, ki so igrali na Cipru ne bi smeli biti v prihodnje v reprezentanci vsaj 1 leto in to zaradi odnosa do grba in do vseh nas navijačev!